Öncelikle bilgisayarımda kurulu olan programlardan sadece olduğunu zannetmiyorum. 2 yıl boyunca Arch Linux kullandım, aynı uygulamaları kullanıyordum ve RAM kullanımı sorunu yaşamıyordum. Minecraft açarken bile yeteri kadar RAM yok hatası alıyorum.
Bilgisayarımda 16 GB RAM bulunuyor, boşta kullanım 14-15 GB oluyor. Bilgisayarı açtığımda bir şekilde 9-10 GB'a düşürdüm, hala fazla.
Şu anda düşürdüğüm hali aşağıdaki ekran fotoğrafında mevcut, hala fazla bir kullanım var. Uygulamaların RAM kullanımı fazla değil, gördüğünüz üzere.
Power Toys bileşenleri de 1GB yer kaplıyor, yani sen bilgisayarı böyle dolu dolu kullanıyorsun 16 GB RAM yetmez sana 32 bile yetmez. Sana 48 veya 64 GB lazım. Neyi sorsam sana "lazım" bir şeyler çıkıyor, eh o zaman pamuk eller cebe.
Power toys bileşenleri de 1GB yer kaplıyor, yani sen bilgisayarı böyle dolu dolu kullanıyorsun 16 GB RAM yetmez sana 32 bile yetmez. Sana 48 veya 64 GB lazım. Neyi sorsam sana "lazım" bir şeyler çıkıyor, eh o zaman pamuk eller cebe.
Linux'a da fitim ben diyorsan dön tabii. Sen çok tool kullanıyorsun Windows 11'de aslında bütün olay o. 32 GB artık zaten standart olmuştu ta ki kriz patlayan kadar.