Windows 11'de Bluetooth kulaklık kullanınca ses kalitesi çok düşüyor

Cokonatnat

Uzman
Kulak içi Bluetooth kulaklık olarak Huawei FreeBuds SE 3 kullanıyorum.
iPhone'da günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşamıyorum, ses kalitesi gayet normal. Aynı şekilde MacBook'ta Discord görüşmelerinde ve Windows 10 yüklü bilgisayarlarda da sorunsuz çalışıyor.

Ancak Windows 11'de garip bir problem yaşıyorum. Kulaklık bağlandığında mikrofonu da kullanırsam cihaz adeta "hands-free" moduna geçiyor ve ses kalitesi aşırı derecede kötüleşiyor. Müzik ve konuşma sesi telefon görüşmesi kalitesine düşüyor. Ayrıca Discord'da veya diğer uygulamalarda karşı taraftaki kişiler sesimin telsiz/radyo sesi gibi geldiğini söylüyor.

Bu yüzden kulaklığın arızalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü iPhone, macOS ve Windows 10 tarafında herhangi bir problem yok.
Sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Denediğim şeyler:
  • Bluetooth'u kaldırıp tekrar eşleştirmek
  • Windows güncellemelerini kontrol etmek
  • Bu arada test için Windows 11'e başka bluetooth kulaklıklar bağladım gene aynı sorun var JBL 500 BT'de ses kalitesi rezalet oluyor
  • Bu arada UB500 TP Link Bluetooth dongle kullanıyorum (anakartımda Bluetooth desteği yok) fakat sorun dongle falan değil, dongle'ı Win 10 PC'ye bağlayınca mis gibi çalışıyor.
Windows 11'de bu sorunu yaşayan veya çözebilen var mı? Mikrofonu kullanırken ses kalitesinin düşmesini nasıl engelleyebilirim?

Teşekkürler.

Windows 11'de bu sorunu yaşayan veya çözebilen var mı? Mikrofonu kullanırken ses kalitesinin düşmesini nasıl engelleyebilirim?
Windows+R yapın çalıştıra mmsys.cpl komutunu girip ses ayarlarına ulaşın, FreeBuds' (stereo) kısmını seçip varsayılan olarak ayarlayın, mono olanı da varsayılan iletişim aygıtı olarak ayarlayın.

Freebuds SE 2 bağlamıştım ben de kalite çok kötüydü ama uğraşmadım. Sadece bu modellerde mi oluyor nedir.

Hem mikrofon hem ses olarak seçerseniz bant genişliğinden dolayı düşüyor mikrofon olarak ayrı bir cihaz seçip tekrar deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…