Windows 11'de en sevmediğiniz şeyler nelerdir?

Bağlam menüsü yavaşlığı, Dosya Gezgini'nin bir tık geç açılması, Başlat menüsünün nadiren de olsa kasılarak açılması tabii bunlar animasyon kaynaklı sorunlar. Denetim Masası, Çalıştır, Regedit, Aygıt Yöneticisi, Disk Bilgileri, Gelişmiş Sistem Ayarları gibi uygulamaların karanlık mod desteğinin olmaması ya da yarım yamalak olması farklı kaydet, dosya seçme, dosya ayıklama gibi Dosya Gezgini'ne bağlı menülerin eski Dosya Gezgini tasarımında olması. Buna Denetim Masası, Windows Araçları da dahil.

Tanıtımlarda gösterilen tasarım değişikliklerinin henüz sisteme eklenmemiş olmaması. (1-3 yıl oldu)

En basta;
Edge, BitLocker, OneDrive (modlamada 1.madde bunları kaldırmak)
Kurulum esnasında reklamlar, baslatmenude gereksiz uygulamaları.

Zorla dayatılan uygulamalar,
Windows 10'dan bile kötü hatta azaltılmış olan özelleştirme seçenekleri,
Örümcek ağı gibi sarılmış telemetri sistemi,
"Şık gözükmesi" uğruna yapılan saçma dizayn seçimleri,
Aşırı afilli LED'lerle döşenmiş bir reklam panosunu andırması,
Düzeltilmesi gerekilirken kötüleşmiş performansı,
3. parti uygulamalara muhtaç etmesi.

Sırf oyun oynamak için katlanıyorum yoksa sistemimde 1 saniye bile tutmak istemiyorum. Tabii Linux her zaman bir seçenek ancak o tarafın oyun oynamak için hala erken aşamalarda olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ara ücretsiz geçebiliyorduk, belli bir günü geçmeden geri 10'a dönebiliyorduk. O zaman denemiştim. Çok yavaş ve bloatlı, çok kötü tasarımlar var. Bir de son günlerde BSoD'u kaldırmışlar. Mavi ekran bildiğin Windows'un maskotu gibiydi. Niye kaldırmışlar?

Sizinki Pro sürümü mü Home sürümü mü?
Home hocam.

Çok haklısın. Linux bile zaten öyle demiyor ya yani istersen kaldırabiliyorsun varsayılan tarayıcıyı.

Hocam ben de farkındaydım sanırım artık bıkmasıydı ama çok iyi olmadı bu zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok var da en en sevmediğimi soracak olursan... Hmm. Arayüzün React Native ile yapılması olabilir. Gerçekten görünüm olarak hoş olsa bile performans berbat.

İfadeler: 144
Büyük bi' şey değil ancak Windows Vista'da, Windows 7'de bile hiç yaşamadığım geri dönüşüm kutusunu boşalttıktan sonra bile simgesinin dolu kalması sorunu yaşıyorum. Masaüstünü yenileyince düzeliyor ancak can sıkıcı.

Bi' de gereksiz ağır bi' işletim sistemi. Bilgisayar %40-45 bellek kullanımı ile açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…