Çözüldü Windows 11'de güncelleme sonrası kilitlenme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
İki bilgisayarım var ve ikisinin de donanımı çok güçlü. Bu son güncellemeden sonra ikisinde de durmadan mavi ekran alacak gibi olup (o aşırı baslı ses gelip ekran donup) mavi ekran gelmiyor. Diğer PC de kilitleniyordu. Ekran kartının bakımını düzenli yapmama rağmen kendi ana PC'imde Driver Booster kullanıyordum. Bu yüzden muhtemelen bazı sürücüler hatalı. Diğer PC'de de kendim tek tek kuruyordum. O PC "kurtarma" moduna girdi. Şu an mavi bir ekranda direkt açılmış ve o moda girmiş. Benim PC'de dediğim gibi donma yaşanıyordu, düzeldi. Bir tek Driver Booster'den sonra DPI açılmıyor. Geri kalan sorunları çözdüm kendi PC'imde.

(Kurtarmada silinen dosya)
\windows\system\windload.efi

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Guzelce sokup PCIe yuvasini ve temas noktalarini kontrol et. Sorun yoksa yine tam oturacak sekilde tak. Mumkunse farkli bir DisplayPort ya da HDMI kablosu da deneyebilirsin.

Bu arada kurdugun Windows guncellemesi nasil bir guncelleme idi? Onizleme guncellemesi miydi, hatirliyor musun?
Baslangic Onarma calistir. Duzelmezse CMD'yi yonetici olarak calistir. Sirasiyla su kodlari gir;

Kod:
chkdsk C: /f
sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows

Ayrica Driver Booster tarzi sacma sapan yazilimlari bir daha kullanma. Kurdugu tum suruculeri sil, ekran karti surucusunu de DDU ile silip orijinal kaynagindan kur. Diger suruculeri de Windows Update + anakartinin kendi sitesini kullanarak indir.

Hocam driver için teşekkürler işe yaradı fakat Driver Booster kullanmadığım PC kilitlenmiş hiçbir işlem yapılamıyor şu an siyah ekranda kaldı ekran kartında bir sorun var gibi geldi söküp tekrar deneyeceğim fakat işe yararsa yine çözüm vereceğim size.

Guzelce sokup PCIe yuvasini ve temas noktalarini kontrol et. Sorun yoksa yine tam oturacak sekilde tak. Mumkunse farkli bir DisplayPort ya da HDMI kablosu da deneyebilirsin.

Bu arada kurdugun Windows guncellemesi nasil bir guncelleme idi? Onizleme guncellemesi miydi, hatirliyor musun?

Çözüm

KB5083631 kodlu ön izleme güncelleştirmesi.

KB5083631 kodlu ön izleme güncelleştirmesi.
En son @Eagles hocam on izleme guncellestirmesi kurdugunda onun sisteminde de problemler baslamisti. Ben Windows'ta on izleme guncellestirmelerini kurmanizi onermiyorum. Zorunlu hale geldiginde kurmaniz daha dogru olur.

Eger bir sekilde o kilitlenen bilgisayari duzeltmeyi basarirsaniz, bu on izleme guncellemesini Windows Update penceresinde guncelleme gecmisinden kaldirmanizi oneririm.

Bilgi için teşekkürler bende zorunlu olduğu için kurmak zorunda kalmıştım cihazı iyice temizleyip dediklerinizi yapacağım ya da ana en kötü (Pardus gibi belirli Linux dağıtımlarında çalıştım orada başka bir bilgisayardan veri kurtarma işine başvuracağım çözüm verdim emekleriniz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…