Çözüldü Windows 11'de "Kişisel üzerinde yeterli alan yok" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Boromir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 281
  • Etiketler Etiketler
    alan yok
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Boromir

Uzman
Arkadaşlar Google Drive satin aldim. Simdi C'den D'ye kopyala yapistir yapsam bile bana yeterli alan yok diyor.

Anlamadim neden boyle oldu.

Yeterli alanimda var. Google Drive 214 GB bos diyor. Ici bombos daha bir şey koymadim.

Baktim, onbellege alinmis dosya yerel dizini ile alakali sanirim. O zaman kendi PC'imde kopyala yapistir yaparken Google Drive elinden mi gecicek ? Oyleyse biraz sacma olmus.

Burdan buldugum ile cozmeye calisiyorum.

Live chat ile konusup burayi guncelleyecegim. Eger bizden biri varsa bunu yasamis yada kullanmayi bilen aydinlatirsa sevinirim.

Update'liyorum. Olayi net anladim. Simdi bu Google Drive cache kullaniyormus. Bunlar temporary olarak duruyor temizlenebiliyor. Cache yerini degistirince Google Drive boyle gozuktu. Suan icin bir sikinti yok. Bunun cozumu budur. Sevgiler saygilar.

Bir tek sunu anlamadim. Ben 250 GB'lik birseyi simdi Drive'a koydum. Bu bitince yer acilacak mi ? Yoksa ben cache'i kendim durmadan doldukca silmeli miyim?

Anlamadim gitti. Driver'i baz almiyor gibi yada bir doldurup denemek lazim. Test edebilirsem edicem.

Yok mu biri su Google Drive'a hakim? Simdi ben direk google drive'a koymak istiyorum PC'den ama limitleyici faktor oluyor. 2TB aldim ama 400 GB benim PC'den cache aliyor. O zaman yerel depolasam daha iyi ben anlamadim.

Son düzenleme:
Çözüm
Görünüşe göre Google Drive ile yerel depolama alanını yönetmekte zorluk yaşıyorsunuz. Aşağıda sorununuzu çözmek için bazı adımlar ve öneriler bulunmaktadır:

1. Google Drive'ı Yönetme​

- Senkranizasyon Yenileme:
- Google Drive dosyalarını yerel olarak kopyalamadan önce, önce senkronizasyonu kontrol edin. Google Drive uygulamasını açın ve senkronizasyon ayarlarını kontrol edin.

2. Boş Alanı Yönetme​

- Yerel Depolama Alanını Temizleme:
- C sürücünüzde yeterli alan yoksa, gereksiz dosyaları silerek yer açmayı deneyin.
- Disk Temizleme Aracı:
- Başlat menüsünden Disk Temizleme aracını açarak geçici dosyaları, sistem dosyalarını ve gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz.

3. Cache Yönetimi​

- Cache Dosyalarını Temizleme:
- Google Drive, yerel kopyalar ve önbellek dosyaları oluşturur. Bu dosyalar, zamanla disk alanını kaplayabilir.
- İsterseniz, C:\Users\[Kullanıcı Adı]\AppData\Local\Google\Drive dizininde yer alan önbellek dosyalarını manuel olarak silebilirsiniz.

4. Bulut Depolama Kullanımı​

- Direkt Yükleme:
- Google Drive'a yüklemek için dosyaları doğrudan Google Drive uygulamasına sürükleyebilir veya web üzerinden yükleyebilirsiniz.

5. Geçici Dosyaların Yönetimi​

- Daha Fazla Yer Açma:
- Google Drive'a yükledikten sonra, yerel olarak silerek alan açabilirsiniz. Ancak dosyaları yüklediğinizden emin olun.

6. Dosya Ağırlığı ve Alan Durumu​

- Yükleme Sonrası Durum:
- Dosyalar yüklendiğinde ve silindiğinde, yerel alandaki önbellek otomatik olarak boşalmayabilir. Bazı durumlarda, manuel olarak temizlemeniz gerekli.

Öneri​

- Düzenli Olarak Temizlik:
- Yerel depolama alanınızı düzenli olarak kontrol edin ve gereksiz dosyaları temizleyin. Bu, alan sorunlarınızı en aza indirecektir.

Sonuç​

Bu adımları takip ederek Google Drive ve yerel depolamanız ile ilgili sorunları çözebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa yine yardımcı olabilirim.
Görünüşe göre Google Drive ile yerel depolama alanını yönetmekte zorluk yaşıyorsunuz. Aşağıda sorununuzu çözmek için bazı adımlar ve öneriler bulunmaktadır:

1. Google Drive'ı Yönetme​

- Senkranizasyon Yenileme:
- Google Drive dosyalarını yerel olarak kopyalamadan önce, önce senkronizasyonu kontrol edin. Google Drive uygulamasını açın ve senkronizasyon ayarlarını kontrol edin.

2. Boş Alanı Yönetme​

- Yerel Depolama Alanını Temizleme:
- C sürücünüzde yeterli alan yoksa, gereksiz dosyaları silerek yer açmayı deneyin.
- Disk Temizleme Aracı:
- Başlat menüsünden Disk Temizleme aracını açarak geçici dosyaları, sistem dosyalarını ve gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz.

3. Cache Yönetimi​

- Cache Dosyalarını Temizleme:
- Google Drive, yerel kopyalar ve önbellek dosyaları oluşturur. Bu dosyalar, zamanla disk alanını kaplayabilir.
- İsterseniz, C:\Users\[Kullanıcı Adı]\AppData\Local\Google\Drive dizininde yer alan önbellek dosyalarını manuel olarak silebilirsiniz.

4. Bulut Depolama Kullanımı​

- Direkt Yükleme:
- Google Drive'a yüklemek için dosyaları doğrudan Google Drive uygulamasına sürükleyebilir veya web üzerinden yükleyebilirsiniz.

5. Geçici Dosyaların Yönetimi​

- Daha Fazla Yer Açma:
- Google Drive'a yükledikten sonra, yerel olarak silerek alan açabilirsiniz. Ancak dosyaları yüklediğinizden emin olun.

6. Dosya Ağırlığı ve Alan Durumu​

- Yükleme Sonrası Durum:
- Dosyalar yüklendiğinde ve silindiğinde, yerel alandaki önbellek otomatik olarak boşalmayabilir. Bazı durumlarda, manuel olarak temizlemeniz gerekli.

Öneri​

- Düzenli Olarak Temizlik:
- Yerel depolama alanınızı düzenli olarak kontrol edin ve gereksiz dosyaları temizleyin. Bu, alan sorunlarınızı en aza indirecektir.

Sonuç​

Bu adımları takip ederek Google Drive ve yerel depolamanız ile ilgili sorunları çözebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa yine yardımcı olabilirim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…