Rehber Windows 11'de "Olanları Kaydet" ayarı

racooss

Yetkin
Makaleler
1
Merhabalar. Hemen konuya gireyim.

Cyberpunk 2077 oynarken sistemim yeterli olmasına rağmen yarı yarıya FPS kayıpları yaşıyordum. Optimizasyon sorunu olarak düşündüm ama oyun başkasında da aynı oyun. Ve aklıma Windows 11'de bulunan ve bazen açık kalan bir ayarı kapatmak geldi. O da Game sekmesi altındaki "Olanları kaydetme"

Görselde de gördüğümüz gibi. Bu ayar açıkken, mesela CS'de çok havalı bir hareket yaptınız ama kayıt almamıştınız. Win + G kısayolu ile açılan ekranda son 30 saniyeyi kaydedebiliyorsunuz. İlk bakışta güzel gibi görünebilir ama bu şu demek:

Eğer bilgisayar zamanda geriye gidip ekran kaydı almıyorsa, demek ki zaten sürekli kayıt alıyor ve kaydetmediğimiz kısımları siliyor. Bu da performans kaybına ve dahası SSD ömrünü tüketmeye sebep oluyor. Çünkü sürekli yazılıp siliniyor.

Tavsiyem güzel gibi görünen hasta ayarı kapalı tutmanız.

Ayarlar > Oyun > Yakalamalar

İyi forumlar.

Sanırım o ayar bende direkt yok. Kullandığım Windows sürümü güncel ancak GameBar'ı kökten kaldırdım. Muhtemelen o yüzden.

Zaten kullanmadığım için, işe yaraması umudu ile bahsettiğiniz ayarı kapattım.

Sanırım o ayar bende direkt yok. Kullandığım Windows sürümü güncel ancak GameBar'ı kökten kaldırdım. Muhtemelen o yüzden.

Eki Görüntüle 227719
Muhtemelen. Çünkü zaten Gamebar özelliği o. Entegra çalışıyormuş demek ama tam bir performans ve ssd düşmanı.

İfadeler: RPM
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…