Martinal 32

Üstün
Biraz önce şöyle bir video izledim, ne kadar işe yarıyor, ne kadar mantıklı ve gerekli bilmiyorum ama yorumlar bayağı olumlu. Acaba bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi? Bu kadar uğraşmaya gerek var mı, ben izlerken yoruldum mesela. :D Cidden bayağı bir FPS artışı olur mu, sistem akıcılığı falan artar mı?

Cidden bayağı bir FPS artışı olur mu, sistem akıcılığı falan artar mı?

Sisteminizin stabilitesi düşer, mavi ekran vs. alma ihtimaliniz artar ama evet, sisteminiz hızlanır. Videoda arkadaş overclock yapıyor ancak her bilgisayarda overclock yapılmaz. Donanımınızın overclock için uygun olması lazım. Evde yapabileceğiniz en iyi şey diskinizde alan bırakmak ve arka planda pislik biriktirmemek. Ama bilgisayarınız enthusiast (high-end/üst düzey) seviyesinde ise yapabilirsiniz. İsterseniz genel optimizasyon önerileri verebilirim BIOS ile uğraşmadan.

Sisteminizin stabilitesi düşer, mavi ekran vs. alma ihtimaliniz artar ama evet, sisteminiz hızlanır. Videoda arkadaş overclock yapıyor ancak her bilgisayarda overclock yapılmaz. Donanımınızın overclock için uygun olması lazım. Evde yapabileceğiniz en iyi şey diskinizde alan bırakmak ve arka planda pislik biriktirmemek. Ama bilgisayarınız enthusiast (high-end/üst düzey) seviyesinde ise yapabilirsiniz. İsterseniz genel optimizasyon önerileri verebilirim BIOS ile uğraşmadan.
Yani ben şuan 10 Lot ltsc kullanıyorum memnunum aslında da 11e geçsem mi geçersem de bu akicilik ve fps degerleri gider mi diye düşünüyorum çünkü pubg de baya bi fps kazandım diyebilirim

Yani öyle 60 FPS'ten 1000 FPS'e atlama falan bekleme. Güç ayarlarıyla oynarsan, debloat yaparsan performans kazanırsın evet.
Debloat vs olmadan şöyle performanslı sistem çıkarsalar keşke