Çözüldü Windows 11'de Retail key formattan sonra yine etkin gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gocumanadam

Becerikli
Formattan sonra Windows hesabına girmeden bile etkinleşmiş gözüküyor. Kod CMD de Retail olarak gözüküyor. Bildiğim kadarıyla Retail key Windows hesap açılmadığında etkinleşmiyor deniyor. Bunun sebebi nedir?

Çözüm
Windows'un kurulum sırasında internet bağlantısı ile lisans sunucusuna bağlanmasıyla gerçekleşir. Bilgisayarın donanım bilgilerini sunucuya gönderip lisansın doğrulanmasını sağlar. İnternete bağladınız değil mi kurulum yaparken?
Windows'un kurulum sırasında internet bağlantısı ile lisans sunucusuna bağlanmasıyla gerçekleşir. Bilgisayarın donanım bilgilerini sunucuya gönderip lisansın doğrulanmasını sağlar. İnternete bağladınız değil mi kurulum yaparken?

Çözüm

Yerel hesap ile kurulum yaptım. Herhangi bir Windows hesabı açmadım. Ona rağmen etkin gözükmesi garip geldi hocam.

Yerel hesap ile kurulum yaptım. Herhangi bir Windows hesabı açmadım. Ona rağmen etkin gözükmesi garip geldi hocam.
Windows lisans etkinliğini Microsoft sunucuları üzerinden internet bağlantısı aracılığıyla yapar. daha önce aynı donanımda etkinleştirilmiş bir Windows varsa, bu da etkinleşmeyi sağlayabilir. Aslında garip bir şey değil hocam.

Windows lisans etkinliğini Microsoft sunucuları üzerinden internet bağlantısı aracılığıyla yapar. Daha önce aynı donanımda etkinleştirilmiş bir Windows varsa, bu da etkinleşmeyi sağlayabilir. Aslında garip bir şey değil hocam.

Bildiğim kadarıyla Retail keyler Microsoft hesabı açmadan etkinleşmiyor yani araştırdığım kadarıyla hep öyle söyleniyor.

Tamamen doğru değil hocam. Retail keyler, Microsoft hesabı açılmadan da etkinleşebilir. Retail anahtarlarının donanım tabanlı etkinleştirme sağlamasıdır. Herhangi bir sorun yoktur kullanmaya devam edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Formattan sonra Windows hesabına girmeden bile etkinleşmiş gözüküyor. Kod CMD de Retail olarak gözüküyor. Bildiğim kadarıyla Retail key Windows hesap açılmadığında etkinleşmiyor deniyor. Bunun sebebi nedir?

Oem/retail olsun yerel hesapla kurulumda key girmesende etkinleştirir.
Sadece kendi keyin degil, "genel dijital lisans" ile.
Pro surum kurduysan Keyin sonu 3V66T ile biter

Geri
Yukarı Alt