furkan4545

Çalışkan
Öncelikle laptop (Windows 11) kullanıyorum. Ekran kartım NVIDIA RTX 3050. NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarı yapamadım, Intel'in ayarlarından yaptım. Yeni profil oluşturup ayarları yaptım, eski bilgisayarımda (Windows 10) masüstüne sağtık yapınca profiller arasında geçiş yapabiliyordum fakat bu bilgisayarımda sağ tık yapınca sadece NVIDIA Denetim Masası gözüküyor. Bunu önceki bilgisayarımdaki gibi nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel, grafik kontrol yazılımını Intel Graphics Control panelden Intel Graphics Command Center'a (komut merkezi) taşıdığında, masaüstü sağ tık menüsüne entegre olan o eski API desteğini kaldırdı. Ayrıca Windows 11'in sağ tık menüsü yapısı da (yeni bağlam menüsü) eski tip eklentileri varsayılan olarak gizler.

Intel Graphics Command Center uygulamasını açıp ayarlar menüsü altındaki sistem tepsisi System tray seçeneğini aktif hale getirin. Bu işlem sonrası Windows görev çubuğunun sağ alt köşesindeki Intel simgesine sağ tıklayarak, eğer yüklü sürücü sürümünüz bu özelliği destekliyorsa, kayıtlı renk profilleriniz arasında doğrudan geçiş yapabilirsiniz.

Açıkçası Intel'in sürekli değişen menüleriyle uğraşmak yerine, gamma panel uygulamasını kullanmak en mantıklısı. İstediğin ayarı yapıp bir klavye kısayolu atadığında, sağ tık menüsüne bile ihtiyaç duymadan, saniyesinde profil değiştirebilirsin. Hem en profesyonel hem de en pratik yöntem budur bence.