Merhaba arkadaşlar. Sabah Custom (Lite) Windows 11 kurdum, ardından verilerimi temizledim yani CCleaner ve benzer programlarla temizledim ve manuel olarak da gereksiz klasörleri sileyim dedim. Sonra yeniden başlattım, ikonlar bu hale geldi. Hepsi şu şekilde görünüyor:
Bunu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mı?
Not: Hep Lite sürümleri kullanırım ancak bu hatayla ilk defa karşı karşıyayım.
Sistem dosyalarını onarmakta fayda var. CCleaner vb. yazılımlarını silin ve kullanmayın. İlla bir temizlik yapacağım diyorsanız Windows üzerinden çöp dosyaları vs temizleyebilirsiniz.
One Drive eşitleme simgesi veya kısayolları belirten simgelerin olduğu yerde beyazlık var. One Drive kapatınca düzeliyorsa, o simgelere ait dosyaları bozmuş olabilir. Gerçi Windows 11'de OneDrive farklıydı. Yönetici olarak çalıştır veya kısayol simgesi olduğunu belirten kısım bozuk gibi duruyor. Ama yine de deneyebilir. Lite sürümünde hangi versiyonu kullanıyor bilmiyorum.
Bozduğunuz şeylerin spesifik adını bilmiyorum. Bununla ilgili ayarları bulup, yabancı kelimeler ile aratırsanız çözüm bulunabilir.
Windows onarmanın düzelteceğini de sanmıyorum. Yeni format attıysanız ve fazla klasör yoksa tekrar format atın. CCleaner ve benzerlerini kullanmayın, kayıt defteri vb. temizliği yapmayın.