Merhaba arkadaşlar, Windows 11’in çıldırtan bir bug’ıyla karşı karşıyayım. Windows 10’da tek tıkla kapatabildiğimiz Game Bar, Windows 11’de kapanmıyor. PowerShell’den komple Game Bar’ı kaldırınca, bu sefer uygulamalara girince ms-gamingoverlay hatası veriyor. Yani hiçbir şekilde ne devre dışı bırakabildim ne de silince sistemi stabil çalıştırabildim. Kafayı yiyeceğim; en son Windows 10’a geçeceğim tekrar bu sinir bozucu hata yüzünden.
Acaba kayıt defterini değiştirmeden önce bunu yapsam düzelirmiydi.
Çözümdeki kodların sonuna 0 yerine 1 yazınca eski halinemi gelmiş olucak o ayarlar ?
Xbox gamebar uyarısından bahsediyorsanız düzelmezdi. Eğer bu değişikliği yaptıktan sonra ayarlardan değiştirmekten bahsediyorsanız kesin bir yanıt veremem ancak Ayarlar uygulaması düzeldiği bir senaryoda düzelirdi.
Regedit ile ayarlardan değiştirmek arasında pek bir fark yok aslında. Ayarlar da regeditten okuyup/yazarak ona göre işlem yapıyor. Regedit üzerinden değiştirmenin pek bir zararı yok. Eğer rastgele ve bilmediğiniz değerler ile oynarsanız bazı sistem özelliklerini bozabilme ihtimaliniz var sadece. Kontrollü ve bilinen değerlerin elle değiştirilmesinde hiçbir sıkıntı olmaz.
Xbox gamebar uyarısından bahsediyorsanız düzelmezdi. Eğer bu değişikliği yaptıktan sonra ayarlardan değiştirmekten bahsediyorsanız kesin bir yanıt veremem ancak Ayarlar uygulaması düzeldiği bir senaryoda düzelirdi.
Regedit ile ayarlardan değiştirmek arasında pek bir fark yok aslında. Ayarlar da regeditten okuyup/yazarak ona göre işlem yapıyor. Regedit üzerinden değiştirmenin pek bir zararı yok. Eğer rastgele ve bilmediğiniz değerler ile oynarsanız bazı sistem özelliklerini bozabilme ihtimaliniz var sadece. Kontrollü ve bilinen değerlerin elle değiştirilmesinde hiçbir sıkıntı olmaz.
Anladım , zamanında regeditte bi kaç ayarı değiştirdiğimde windowsu bozmuştum format atmak zorunda kalmıştım o yüzden kayıt defterine ellemek benim için son çare oluyor ama içimdede bi merak oldu şimdi acaba ayarları sıfırlayınca ayarlardan gamebarı devre dışı bırakabilirmiydim diye. (Game bar uyarısı değil gamebarın kendisini)
İçimde kuşku kaldı o yüzden dediğim gibi attığınız kodların sonuna 1 yazınca eski orjinal ayarlara dönecek değilmi bi denemek istiyorum olmazsa yeniden 0 la biten kodu yazarım. Game barı ayarlardan kapatmak istiyorum .
İçimde kuşku kaldı o yüzden dediğim gibi attığınız kodların sonuna 1 yazınca eski orjinal ayarlara dönecek değilmi bi denemek istiyorum olmazsa yeniden 0 la biten kodu yazarım. Game barı ayarlardan kapatmak istiyorum .
zamanında regeditte bi kaç ayarı değiştirdiğimde windowsu bozmuştum format atmak zorunda kalmıştım o yüzden kayıt defterine ellemek benim için son çare oluyor
Bazı ayarlar var regeditte, onlar çok sıkıntılı. Pencere yöneticisi, dosya gezgini ile ilgili olan bazı ayarları elle değiştirmek sıkıntı yaratabilir ancak ne yaptığınızı biliyorsanız aslında çok da riskli bir yer değil.
Evet orijinal ayarlara döner. Daha sonra ayarlar uygulaması üzerinden değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Bazı ayarlar var regeditte, onlar çok sıkıntılı. Pencere yöneticisi, dosya gezgini ile ilgili olan bazı ayarları elle değiştirmek sıkıntı yaratabilir ancak ne yaptığınızı biliyorsanız aslında çok da riskli bir yer değil.