Windows 11'e hangi yöntemle yükseltilmeli?

YusufEymen

Becerikli
Selam. Bilgisayarımda Windows 10 kurulu. 11'e geçmek istiyorum. Güncelleme sayfasında ücretsiz yükseltme çıkıyor. Oradan yapmam dosyalara vs. zarar verir mi, yoksa temiz kurulum yapıp MAS ile mi kurmalıyım? Sistemim çok güçlü, o açıdan sorun yaşamam. Format konusunda gerekirse diye söyleyeyim, SSD'im KC3000 2TB (300GB dolu) ve işlemcim 7800X3D.

Son düzenleyen: Moderatör:

Önce önemli dosyalarını yedekle, sonra güncelleme sayfasından Windows 11'e yükselt. Dosyaların ve programların aynen kalır, sistemin güçlü olduğu için performans sıkıntısı olmaz. Temiz kurulum sadece ekstra temizlik ve eski sorunlardan arınmak için gerekli, zorunlu değil. Sana kaldı artık gerisi.

Hocam önemli dosyalarınızı yedekleyin siz yine de

Temiz kurulum en iyisi, önemli dosyaları yedekleyip temiz kurulum yaparak en verimli halini elde edersiniz.

Yükseltmeden sonra sürücülerden kaynaklı çok performanslı çalışmıyor bence. İster yükseltin ister format atıp geçin.

Format atarak geçin.

Tam olarak ne yapacağımı anlatabilir misiniz? Donanım konusunda bilgiliyim fakat yazılım konusunda temel seviyedeyim, format atmayı bile bilmiyorum. Bilgisayar nasıl başlayacak işletim sistemsiz? MAS yapacak ekrana nasıl geleceğim?

En sağlıklı çözüm format ama illa ki yükseltme yapacaksanız USB üzerinden yapmak daha iyi olacaktır.

Hocam Microsoft sitesinden ISO dosyasını indirip rufus ile yazdırabilirsiniz ama dediğim gibi önemli dosyalarınızı yedekleyin mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…