Windows 7 destekleyen laptopa hangi dağıtımı kurabilirim?

Qubik

Becerikli
Makaleler
1
2. el Vestel Promega laptop aldım. 2007 model. 2 GB RAM 1TB yeni HDD taktım. Arşiv niteliğinde eski aile fotoğraflarımı videolarımı vb saklamayı amaçlıyorum. Hangi dağıtımı kurmam daha uygun olur? Windows 7 kurmuştum gayet akıcı çalışıyordu. (Xfce gibi eski tarz görünecekse önermeseniz daha iyi. Bu masaüstü ortamı çok eski tarz duruyor çünkü.)

1737706304799.webp

LXQT, LXDE veya XFCE masaüstü ortamı kullanman lazım. RAM'in diğer masaüstü ortamları için pek müsait değil çünkü. Ayrıca olabildiğince minimal dağıtımlar kurman gerekiyor o sisteme. Debian, Arch gibi. Kesinlikle Fedora veya Ubuntu'ya bulaşma. Uğraştırır. Diskte ufak bir yer ayırıp Arch Linux deneyebilirsin. XFCE'nin görünümü hoşuna gitmiyorsa özelleştirebilirsin. Panel renklerinden ikonlarına kadar değiştirilebiliyor.

LXQT, LXDE veya Xfce masaüstü ortamı kullanman lazım. RAM'in diğer masaüstü ortamları için pek müsait değil çünkü. Ayrıca olabildiğince minimal dağıtımlar kurman gerekiyor o sisteme. Debian, Arch gibi. Kesinlikle Fedora veya Ubuntu'ya bulaşma. Uğraştırır. Diskte ufak bir yer ayırıp Arch Linux deneyebilirsin. Xfce'nin görünümü hoşuna gitmiyorsa özelleştirebilirsin. Panel renklerinden ikonlarına kadar değiştirilebiliyor.

Konuyu çok güzel özetlemişsiniz, parmağınıza sağlık. Kafama yattı artık Xfce kurup özelleştirmeye uğraşacağım. Xfce ile tam uyumlu çalışan bir dağıtım var mı peki öneriniz olan?
Bir de Haziran'da şahsi PC'me archinstall ile Arch kurmuştum ama depoları güncelledikten sonra logine bile ulaşamamıştım. Kısaca Linux'ta kısmen tecrübe sahibiyim, özelliklede Arch için :D. Stabil bir şeyler arıyorum daha çok.

Konuyu çok güzel özetlemişsiniz, parmağınıza sağlık. Kafama yattı artık Xfce kurup özelleştirmeye uğraşacağım. Xfce ile tam uyumlu çalışan bir dağıtım var mı peki öneriniz olan?
Bir de Haziran'da şahsi PC'me archinstall ile Arch kurmuştum ama depoları güncelledikten sonra logine bile ulaşamamıştım. Kısaca Linux'ta kısmen tecrübe sahibiyim, özelliklede Arch için :D. Stabil bir şeyler arıyorum daha çok.
Debian kurulumunda XFCE seçebilirsiniz hocam.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt