Bilgisayara Windows 7 kurarken yanlışlıkla kapattım. Şimdi Boot Manager'da ‘windows kur geri alma' seçeneği çıkıyor.
Buna bastığımda CMD ekranı açılıyor. Kuruluma devam edemiyorum, eski sisteme de geri dönemiyorum. Saatlerdir üç farklı yapay zekâdan destek aldım ama sorunu çözemedim.
Hocam sana sunu soracagim 1-hangi Windows uzerinden kurmayi denedin, 2- eski Windows'un kurulu olduğu diske mi başka diske mi kurdunuz? 3-ISO'yu sanal diske bağlayip mi yaptınız yoksa cift tik ile direkt mi kurdunuz.
Aklimda son bir yontem var ancak calisip calismayacagindan gram emin degilim tüm sorumluluk size ait deneyip dememekte ona gore deneyin.
Sistemi dosyaları kopyaladiktan sonra kapattiginizi dusunuyorum, Windows acilmadan once art arda F8'e tiklayin (sisteminizin BIOS menü tuşu olmadigini varsayiyorum, boot menu tusu ise F8 BIOS kismini gectikcen sonra F8'e tiklayin art arda)
Boyle bir ekran gelmeli bilgisayarınızı onarin a tiklayin.
Ardından bir ekran gelecek (gelecek ekrani hatirlamiyorum bile o kadar uzun suredir acmiyorum bu ekrani) herhalde ya başlangıç onarma acilacak ya da bir suru seçeneğin oldugu bir kurtarma ekrani.
Shift+F10'a basin.
CMD acilacak ve oraya "notepad" yazın.
Notepad acilacak yukarida dosya kismina tiklayip aç'a tiklayin Explorer gibi bir yer açılacak. Oradan diskleri bulun eğer sanal disk ise anlarsiniz zaten oradan Setup.exe'yi calistirin oradan tekrar kurmayi deneyin. Eğer sanal disk degilse eski Windows'un kurulu oldugu diske gidin eger Windows 7'yi bu diskin uzerine kurmussaniz Windows.Old olacak dosyanin adi baska diske kurmussaniz duz Windows olacak ISO dosyasını attığınız yeri bulun ardindan yine cift tiklayarak ISO'yu calistirmayi deneyin.
Yine de en garanti yontem USB ile kurulum yukarıdaki yonemi basarsaniz bile eksik kurulacak yuksek ihtimal Windows.