Öncelikle bu tür işlerden anlamıyorsanız sıfırdan size komple yardımcı olmam mümkün değil, size yardımcı olabilecek birkaç link bırakacağım ve açıklamalar yapacağım. Ne kadar şansınızı zorlarsanız zorlayın bazı uygulamalar/oyunlar hiç açılmayabilir. Açılsa bile kasabilir, görsel bozulmalar oluşabilir.
Starter yerine Ultimate kurmanızı tavsiye ederim, en temiz ve muhtemel en az problemli sürüm o olacaktır.
API library - Windows 11 kerneli fakat Windows 7/XP'ye import edilmiş hali. Muhtemelen çalışacaktır, Readme.md kısmında nasıl kullanılması gerektiği yazmakta fakat teknik bilgi istediğini zaten belirtmiştim.
VxKex - Bu kernel zorunluluğunu bir nevi kaldıran ve kendini Windows 11-10 gibi gösteren bir yazılım, bununla hemen hemen her şeyi çalışır hale getirebilirsiniz. (Yanlış biliyor olabilirim, fakat işe yarıyordu.)
Windows Catalog Update - Buradaki bütün KB güncellemeleri ile Windows 7'nizi son sürüme getirebilirsiniz, problem çözmekte bir numaradır kendisi, burada olmayan güncellemeleri internette araştırmanızı tavsiye ederim.
Microsoft Visual C++ AIO - Bu olmazsa olmazdır, neredeyse çoğu uygulama/kurulum bunu kullanarak çalışır.
Aynı şekilde NET framework'ta aynı sayılır, onun hangi sürümünün çalıştığını bilmiyorum fakat araştırarak bulabilirsiniz.
Ayrıca bu projeye de bir göz atmak isteyebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar, neredeyse 4 ay oldu. Windows 7 extended kernel projesini duyuralı. Bugün artık uzun zamandır üzerinde çalıştığımız o proje tammlandı.
Projede beni, bizi şu ana kadar destekleyen herkese sonsuz kere teşekkür ediyorum.
İşte ISO'nun temel özellikleri
- Extended kernel.
- Xtend toolbox.
- Özelleştirilmiş ve araç eklenmiş kurulum ekranı.
- Hazır gelen katılımsız programlar.
- Class 2 UEFI desteği.
- Esu Update'leri ile birlikte gelen ISO dosyası (güncelleştirmelerin Windows Update üzerinden yapılması gerekmektedir)
- USB 3.0 ve NVMe driverları hazır...