Rehber Windows 7 vs Windows 11 (Benchmark)

Hocam bunun nedeni bence Windows 11 çok kaynak tüketip gereksiz her şeyi çalıştırması ile alakalı olabilir Windows 7 daha az kaynak kullanıyor. Zaten Windows 7 destek kesildiği için bütün uygulama oyun artık düzgün veya tam olarak çalışmıyor (yeni oyunlar ve anti hile) destek kesilmesi bende 7 kullanırdım.
Hocam merak ettim konu şu Windows 7 oyunlar neden kaldırdı bir fikriniz var mıdır?

Hangi oyunlardan bahsediyorsunuz.

Hangi oyunlardan bahsediyorsunuz.

Steam, Valorant (Riot Game bütün oyunları), Rainbow Six age (sanırım), Chrome, Fornite (sanırım), CS2 aklıma bunlar geldi.
8.1 de desteği kesildi yakında Windows 10 kesilecek -_- 1,2 sene sonra uygulamalarda fişini çeker.

Steam, Valorant (Riot Game bütün oyunları), Rainbow Six age (sanırım), Chrome, Fornite (sanırım), CS2 aklıma bunlar geldi.
8.1 de desteği kesildi yakında Windows 10 kesilecek -_-

Windows 7'deki oyunlar neden kaldırıldı demişsiniz diye anladım kaldırılmadı hala Windows 7'de yüklü.

Windows 8.1'neden oyunlar sildiler diye sorum ya da nasıl kurabilirim?

Windows 8.1 destegi bitti için mağazanın fişini sıcak para seven Microsoft çekti. Ve mağazadan yüklenen oyunlar artık açılmıyor diye biliyorum ve nasıl tekrar yükleyeceğiniz hakkında bir bilgim yok ama Windows 7'de oyunlar hâlâ yüklü ve sizde oyunları yükleyebilirsiniz.

Steam'in açılmıyor olsun gerek AMD'nin artık driver çıkarmaması gibi sorunlar olsun kullanamıyorum, kullanmaktan korkuyorum diyelim.
AMD'nin güncel driver çıkarmaması sorun değil, yeter ki çalışsınlar ve stabil olsunlar.

Steam ise bende açılmaya devam ediyor.
Zaten CS 2 oynamak bazen buradan OBS ile klip almak gibi şeyler yapıyorum gündelik olarak.
CS2 oynamıyorum fakat oyunun Win7'de hala çalıştığını biliyorum, Vista'da bile oyunu oynamıştım zevkine. OBS'e gelince OBS'in versiyon 29 sürümünü Windows 7'de çalıştırabilirsiniz.

Nasıl kuracağımızı da bilsek keşke.
Belki ileride modern bilgisayarlara Windows 7 kurma rehberi yapabilirim.

Çok güzel bir rehber olmuş tebrik ederim sizleri
Çok güzel bir rehber olmuş hocam.
Her yeni sürüm iyi olmuyormus demek ki, bu da kanıtı olmuş. Elinize sağlık, güzel yazı.
Teşekkürler ^^

Son düzenleme:

O zaman 2. diskime bir Windows 7 patlatayım hemen. Steam'i orijinal sitesinden mi indiriyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…