Çözüm Windows 7'de medya tuşlarının çalışmama sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
Aydın
Bazı Windows 7 kullanan cihazlarda medya tuşları çalışmayabiliyor, özellikle eller serbest (kulaklık, hoparlör gibi cihazlar) da çalışmayabiliyor. Şimdi ilgili çözüme hep beraber bakalım.

1. Windows logosu+R ile çalıştırı açıyoruz, ardından services.msc yazıyoruz

2. Hizmetler ekranında bilgisayarınız İngilizce ise "Human Interface Device Service" Türkçe ise "İnsan Arabirim Araçları Erişimi" hizmetini buluyoruz, bu sizde "stop" konumunda olacaktır.

Bunu Auto konumuna alıp start (başlatıp) çıkıyoruz.

Ben böyle çözdüm, evet basit ama saç baş yoldurttu kaç gündür bana.

Bu servisin devre dışı olması daha garip değil mi? Kullandığınız Windows 7'nin bir hataya düştüğünü veya bir servisinin bozulduğunu düşünüyorum.

Sizden ricam olay günlüğü yedeği de alabilir misiniz? Servisin neden durdurulduğunu araştırmak isterim.
Hemen ilgileneyim.

: The embedded controller (EC) did not respond within the specified timeout period. This may indicate that there is an error in the EC hardware or firmware or that the BIOS is accessing the EC incorrectly. You should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS. In some situations, this error may cause the computer to function incorrectly.

Hataya sebep olan hata kodu bu hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…