Windows 7'ye benzetmek için modern Windows sürümü önerisi

Makaleler
1
Bu aralar sistemimi Windows 7 görünümüne kavuşturasım var. Bunu geçmişte yaptım ve nasıl olduğu hakkında çat pat bilgilerim var, bilgilerim olmazsa da rehberler var.

Yalnız, bu işi günümüzdeki Windows 11'le yapmayı tercih etmiyorum. Kozmetik görünüş kazandıran uygulamalar zaten sisteme yük bindirecekken, hafif bir temelle başlamak isterim.

Sosyal'de de ara ara insanların LTSC önerdiğini görüyordum. Bu sistemler ana dağıtım Windows'lardan daha mı hafif, hangisi benim için daha iyi olur, ya da farkları neler? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Stok Windows 7 kurmam mümkün değil, bütün USB portlarım 3.0 ve stok Windows 7'de USB 3.0 desteği yok. Klavye/Touchpad de nedense çalışmıyor, zaten onlar çalışsa programlar muamma. Evet, biliyorum. Sürücü desteği eklenebilir ancak uzun vadede memnun edeceğini sanmıyorum.

Teşekkürler.

@MasterSlenderTR

Bunu tek geçerim, daha konuşmayı düzgün bilmiyorken bebekken bunu kullanıyordum. Stardock uygulamalarını bu konuda tek geçerim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi Windows sürümünü kurduğunun ise pek bir önemi yok. Custom Windows 10 kurmayacaksan, en son stabil Windows 10'u kur geç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konuyu okuduğunuza emin misiniz? WindowBlinds'ı zaten biliyorum, kullanacağım da.

Benim sorduğum şey Windows sürümüydü. Düz 11'in üstüne de yapılabilir tabii, ancak daha debloat edilmiş bir sürüm varsa neden onun üzerine inşa etmeyeyim?

Konuyu okuduğunuza emin misiniz? WindowBlinds'ı zaten biliyorum, kullanacağım da.

Benim sorduğum şey Windows sürümüydü. Düz 11'in üstüne de yapılabilir tabii, ancak daha debloat edilmiş bir sürüm varsa neden onun üzerine inşaa etmeyeyim?
Sabretsene editliyordum.
eyescry.png

ancak daha debloat edilmiş bir sürüm
Windows 10 Performance Editions 2024 22H2 Hızlı Türkçe

Konuyu açtığım gibi yanıt gelince şaşırttı, sonra gelen yanıt alakasız olunca hevesim suya düştü. Ondandır hocam, bakıyorum şimdi.
Hayır ya ben çok tezcanlıyım o yüzden hemen ilk mesaj benim olsun diye hızlı hızlı yazıyorum yanlışlıkla Enter'a basıyorum ya da gönderip editliyorum. :D Özür dilerim. Konu ilgi alanım olunca böyle hızlı davranıyorum.

Hayır ya ben çok tezcanlıyım o yüzden hemen ilk mesaj benim olsun diye hızlı hızlı yazıyorum yanlışlıkla Enter'a basıyorum ya da gönderip editliyorum. :D Özür dilerim. Konu ilgi alanım olunca böyle hızlı davranıyorum.
Sorun değil. :thumbsup:

Bu arada, LTSC'ye ne diyorsunuz? Konuda belirtmeyi unutmuşum, - benim hatam - topluluğun yaptığı resmi olmayan ISO'lar 2. tercihim.

Bu arada, LTSC'ye ne diyorsunuz? Konuda belirtmeyi unutmuşum, - benim hatam - topluluğun yaptığı resmi olmayan ISO'lar 2. tercihim.
Çok sıcak bakmıyorum. Eskimekte veya eski bir sistemin yoksa LTSC olayı gereksiz geliyor bana.

Ya dümdüz stabil (veya performance) 10 kullan WindowsBlinds ile modla, ya da şu yukarıda attığım ISOya bir bak.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt