Windows Boot Ekranında Ekran Kilitleniyor

mustang123

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yaklasık 3 sene önce topladığım bir sistemim var. ASUS TUF gaming 570 Plus ve AMD Ryzen 9 5900X işlemci var. 2 Sene önce bir gün elektrikler gittiğinde bilgisayar kapandı ve sonrasında Windows hep boot ekranında kaldı daha ileri gidemedim. O dönem koşullar nedeniyle bilgisayar öyle kaldı bir daha bakma fırsatım olmadı.

Şimdi tekrardan kullanmak istiyorum ama şöyle bir durum oluyor, bilgisayarı başlatıyorum, ekran bazen Windows loading alanında, bazen açıldıktan 1 dakika sonra muhahkak bir yerde tamamen kilitleniyor. Bazen bu kilitlenme direk ekran kilitlenmesi oluyor mouse imleç tamamen donuyor ve kıpırdamıyor, bazen de direk olarak restart atıyor bilgisayar kendine. Ama hiç 2-3 dakikaya geçmiyor bu süre.

Şimdi, RAM'leri farklı bilgisayarda denedim. Farklı bir Windows kurulu SSD ile denedim. Bilgisayardaki tüm USB ve bağlı aygıtları söktüm. RAM'lerin soketlerini değiştirdim. Ekran kartının soketini değiştirdim ve ekran kartını da değiştirdim. Ekstra var olan HDD'leri çıkardım. PSU soketlerini kontrol ettim. BIOS'u güncelledim, resetledim vs vs.

Birçok şey denedim ama sonuç alamadım, daha önce böyle bir olay deneyimlemiş veya sorunun ne olduğunu anlayan var mı teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geriye sadece anakart ve PSU kalmış. Restart sorunu varsa başka PSU ile deneyelim.

Recep abi, yarın tekrar farklı PSU ile deneyeceğim ama şöyle bir durum var. Örneğin bios ekranındayım 10 dk - 20 dk bu ekranda dursamda bir sıkıntı yok. Sıkıntı windows load olurken (loading ikonu dönerken donuyor) yada olduktan 1 dk sonra bilgisayar açılıyor ve direk ekran kitleniyor.

İlk başta yazılımdan olduğunu düşünüp format atmak istedim ama format atma ekranıda açıldıktan 1-2 dakika sonra donuyor yine aynı şekilde. Sence PSU direk böyle bir şeye neden olabilir mi? Ana kartta ramlerin soket yerlerine yada direk ana kartın kendisi bozulmuş olabilir diye düşündüm ben.

Herşeyin yedeği var ama ana kartın yedeği yok ona yanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…