Açık kaynaklı olarak bildiğim 2 tane var. AtlasOS ve reviOS, diğer duyduğunuz Custom Windows'lar kapalı kaynak, neleri siliyor, hangi hizmeti atıyor, hangi trojanı bilgisayarınıza sokuyor bilemezsiniz. Ben bu sebepten debloat için revios&atlasos öneriyorum her zaman.
Yıllardır AtlasOS kullandım, dün ise 22H2 kurup reviOS kurdum şu anda kullanmaktayım. Söyleyebilirim ki aşırı sade ve çok hızlı. Fark bariz belli. Gereksiz özellikler yok, sade, hızlı, performans bir Windows kullanıyorsun. Windows'un birçok özelliğini kapatıyor.
Yeni geçmeme rağmen reviOS'da daha iyi bir akıcılık gördüm, daha oyuna girmeye zamanım olmadı ama güzel geldi. Arkada 63 hizmet ve 2-2.4 GB RAM kullanıyor.
Ayrıca dün LTSC kurmuştum fakat Microsoft Store kurmak, Xbox kullanmak çok zahmetliydi, LTSC olmasına rağmen
hala bazı Windows'un gereksiz özellikleri duruyor, arkada 125+ hizmet ve 2.5 GB'a yakın RAM boşta kullanıyor. Debloat yaptım üstüne ama gönlüm el vermedi ne sildi ne yok bilmiyordum. Şu anda ReviOS + Optimizer+ Winutil + Shutup10++ ile debloat yaptım.
@incii ikisini de kullandım, sisteminiz üst segment, LTSC'ye hiç gerek yok. Cortana, OneDrive, hava durumu, Windows people cart curt özellikler rahatsız ediyor ben sadece has Windows istiyorum derseniz,
son sürüm Windows'a reviOS playbook öneririm ama sisteminiz Windows'tan dolayı yavaşlayacak bir sistem değil.
Hala kalan zımbırtılar için de açık kaynaklı debloat aracı, GitHub'dan öneririm. Ne sildiğinizi da görebiliyorsun.