Windows Defender fazla RAM tüketiyor

Ömer_Yeter

Becerikli
Boştayken 200-250 MB arası bellek kullanıyor. Bu normal mi ve bunu optimize etmenin yolları var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştayken 200-250 MB arası bellek kullanıyor. Bu normal mi ve bunu optimize etmenin yolları var mı?

Maalesef ki Defender'i optimize etmeniz gibi bir şansınız yok. En nihayetinde görevini yapıyor. Bu görevini yaparkende Defender'in RAM içerisinde bulunması gerekiyor. Yine de RAM yükseltme (önerimdir) ya da RAM'i belirli zaman aralıklarıyla temizleyen programlar (kullanılmasına gerek yok, Windows zaten otomatik olarak RAM'i boşaltıyor) kullanılabilir.
Veya Defender'i kullanmaktan vazgeçebilirsin

Kaspersky ona nazaran daha az kullanıyordu RAM'i bir de Kaspersky'e geçersem Windows Defender hizmeti tümüyle devre dışı olacak ben programı silene kadar değil mi?

Kaspersky ona nazaran daha az kullanıyordu RAM'i bir de Kaspersky'e geçersem Windows Defender hizmeti tümüyle devre dışı olacak ben programı silene kadar değil mi?
Evet, Kaspersky gibi üçüncü taraf bir antivirüs yüklediğinde Windows Defender otomatik olarak devre dışı kalır. Yani, Kaspersky aktif olduğu sürece Defender arka planda çalışmaz ve RAM kullanımı azalır. Ancak Kaspersky’yi kaldırırsan, Windows Defender tekrar devreye girer.

Eğer Kaspersky’yi kullanmaya başlarsan ve Defender'in tamamen kapalı olduğundan emin olmak istersen, Windows Güvenlik Merkezi'nden durumunu kontrol edebilirsin:

1. Windows Güvenlik Ayarları’na git (Ayarlar -> Güncelleştirme ve Güvenlik -> Windows Güvenliği).
  2. Virüs ve tehdit koruması sekmesine gir.
  3. Eğer Kaspersky aktifse, burada "Virüs korumanız Kaspersky tarafından sağlanıyor" gibi bir mesaj görmelisin.

Ek olarak, Defender'in kalıntı hizmetlerini tamamen kapatmak istersen, Gpedit.msc veya Regedit üzerinden birkaç ayar değiştirmen gerekebilir. Ama temel olarak Kaspersky’yi yüklediğinde Defender kendini zaten pasif hale getiriyor.

Openai alıntısıdır. Cevabı mantıklı ve doğru olduğu için paylaştım.

Son düzenleme:
Kaspersky eskiye göre daha çok kaynak tüketiyor. Yakın tüketecektir. Ayrıca çok fazla hatalı algılama yapıyor. Daha 1.5 yıllık lisansım varken saldım. Arkada böyle çok kaynak tüketmesin diyorsan K7 Antivirüs önerebilirim. Testlerde de gayet iyi değerler alıyor. Fiyatlandırması dolar üzerinden ama 1 yıllığı Kaspersky civarına denk geliyor.

Üç yıllık lisansı 800 ₺ civarına da alabilirsin.

Normal. Çok kurcalamanızı tavsiye etmem başıma ne geldiyse yetersiz sistemi düzeltmeye çalışmaktan oldu ve daha da berbat ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…