Windows Defender'ın tehdit yok demesi gerçekten tehdit olmadığı anlamına mı gelir?

Tam tarama yapıyorum ve hiç tehdit bulunmadı diyor. Doğru mu?

Evet doğru. Ancak Defender'i kapatarak bazı kırık yazılımlar yüklediyseniz bunu algılamayabilir. Bunun nedeni ise Defender'in istenmeyebilecek yazılım algılama özelliğinin zayıf olması.

Bilinemez insan yapımı bir şey bu algılayamadığı virüsler olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsler uzaylı yapımı mı hocam?
Hayır, değil. Burada kast etmek istediğim yüzde yüz mükemmel ya da tanrı yapımı falan değildi. Yani her virüsü algılamasını beklememek lazım. Bazı virüsler antivirüs yazılımlarına yakalanmayabilir.

Abi, istisnasız her konuda yazdığım doğru da olsa ya benim anlatma şeklimden ya da başka bir sebepten yanlış anlaşılma oluyor. Ben anlamış değilim, valla yazmamak daha iyi gibi artık.

Tam olarak hayır. İyi gizlenmiş virüsleri bulamaz. %100 doğruluk payı yok. Kaspersky ve Malwarebytes ile taratabilirsiniz eğer virüs şüpheniz varsa. Atıyorum tespit edilemeyen, yeni çıkmış bir virüs varsa Defender'in veri tabanında yer almıyorsa tespit edemez.

Hocam kusura bakmayın ya. Kırdıysam özür dilerim. Anlamamıştım harbiden

Ben bir konu hatirliyorum. Technopat'da birisi vardi sistemi falan ust seviye ve kaspersky kullaniyordu. Ona ragmen tum hesaplarini patlatmislardi. Steam falan hepsi calinmisti. Şahsen guvenmiyorum her sey olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…