anonymuss0

Uzman
1768470456078.webp

Burada göründüğü gibi 522 MB'lık bir bölüm var. Bunu D birimine katmak istiyorum ama birleştiremiyorum; bu 522 MB'lık birimi istemiyorum. Bu bölüm nedir, önemli bir şey mi? Bunu C ya da D'ye nasıl katabilirim?

Windows Recovery Environment (kurtarma ekranı), bu minik kısımda içeriyor.

1768470822769.webp

Silmenizi tavsiye etmem. Çünkü bazı senaryolarda Windows Recovery Environment ihtiyacınız olabiliyor. Yapmanızı tavsiye ettiğim şey, 3. parti bir disk yöneticisi kullanarak bu kısmı D: sürücüsünün sağına taşımaktır. Windows'un kendi tarih öncesi disk yöneticisi ile de yapabileceğimiz bir işlem değil.

Moderasyon notu: Bu işlem, Windows Recovery Environment özelliğini kullanılmaz hâle getirecektir.

Şu komutları CMD'ye gir.

Kod:
diskpart
list disk
select disk 0
list partition
select partition 3* (*Buraya 522 MB'lık alanın numarasını girin)
delete partition override
list volume
select volume C
extend size=522

Windows Recovery Environment (kurtarma ekranı), bu minik kısımda içeriyor.

Eki Görüntüle 218437

Silmenizi tavsiye etmem. Çünkü bazı senaryolarda Windows Recovery Environment ihtiyacınız olabiliyor. Yapmanızı tavsiye ettiğim şey, 3. parti bir disk yöneticisi kullanarak bu kısmı D: sürücüsünün sağına taşımaktır. Windows'un kendi tarih öncesi disk yöneticisi ile de yapabileceğimiz bir işlem değil.
Unallocated disk yazıyor bahsettiği yerde. Boş bir alan olması lazım oranın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu komutları CMD'ye gir.

Kod:
diskpart
list disk
select disk 0
list partition
select partition 3* (*Buraya 522 MB'lık alanın numarasını girin)
delete partition override
list volume
select volume C
extend size=522

Unallocated disk yazıyor bahsettiği yerde. Boş bir alan olması lazım oranın.
1768471289727.webp

MiniTool partition Wizard ile yapabilirsin. Zaten boşta duruyor sistem tarafından kullanılmıyor.
Olmuyor

Windows recovery environment (kurtarma ekranı), bu minik kısımda içeriyor.

Eki Görüntüle 218437

Silmenizi tavsiye etmem. Çünkü bazı senaryolarda Windows recovery environment ihtiyacınız olabiliyor. Yapmanızı tavsiye ettiğim şey, 3. parti bir disk yöneticisi kullanarak bu kısmı D: Sürücüsünün sağına taşımaktır. Windows'un kendi tarih öncesi disk yöneticisi ile de yapabileceğimiz bir işlem değil.

Tamamdır gerek yoksa silmeyeceğim hem de Windows recovery silinsin istemiyorum bu şekilde unallocated olarak bırakıyorum.

Olmuyor

Tamamdır gerek yoksa silmeyeceğim hem de Windows recovery silinsin istemiyorum bu şekilde unallocated olarak bırakıyorum.
Ya orası zaten Unallocated değil ki, Unallocated kullanılmayan demek. Orası Windows Recovery Environment :')
Size zararı yoksa kalsın. Silmeyin. Windows'u kurduğunuz esnada yanlış yapmışsınız sadece.