Çözüldü Windows Edge ile PDF ve resim dosyaları açılırken donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Platon 40

Üstün
Normalde çalışıyordu fakat artık PDF dosyalarını Edge üzerinden açamıyorum. PDF dosyasına tıkladığımda ekran donuyor ve fare mavi yükleme simgesine dönüşüyor. Bu durum yaklaşık 3 gündür devam ediyor. Aynı sorun resim dosyalarında da yaşanıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun geçici olarak düzeliyor ancak kısa süre sonra tekrar aynı problem oluşuyor. Sorunun nedeni ve çözümü hakkında yardım alabilir miyim?

Çözüm
Sorun tamamen başka bir şeymiş, yaşayan olursa diye burada da yazayım.
chkdsk /f /r
bu komutu yazdım cmd'ye. Sanırım diskin sorunlarını bulup çözüyor. Öyle çözüldü. Diskimde problem vardı sanırım. Artık yaşamıyorum.
1. Önbellek ve çerezleri temizleyin
Edge'de sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp ayarlar → gizlilik, arama ve hizmetler → tarama verilerini temizle kısmına girin. Önbellek ve çerezleri temizledikten sonra tarayıcıyı kapatıp açın. Bende bu ilk adım işe yaradı.

2. Bu özelliği kapatmak, açılışta yaşanan takılmaları büyük ölçüde azalttı:​

Ayarlar → sistem ve performans kısmına geçin.
  • “Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” seçeneğini kapatın.
  • Edge'i yeniden başlatın.

Sorun tamamen başka bir şeymiş, yaşayan olursa diye burada da yazayım.
chkdsk /f /r
bu komutu yazdım cmd'ye. Sanırım diskin sorunlarını bulup çözüyor. Öyle çözüldü. Diskimde problem vardı sanırım. Artık yaşamıyorum.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…