duranforreal
Üstün
İyi günler forum. Şimdi şöyle ben LTSC geçtiğimden beri winget eksikliğini fark ediyorum ve her seferinde indireceğim diye yırtılıyorum. En sonunda böyle bi uygulama buldum. Hem açık kaynak ve kodu inceleyerek virüssüz olduğu kanaatine vardım ve kullandım. Uygulama dediğini tamı tamına yapıyor ve yaptığı içinde foruma tanıtmaya karar verdim. Uygulamanın adı Microsoft Store UnInstaller.
Uygulama İndirme linki: MSUI.exe
Github Reposu: Repo
İndirip çalıştırıyoruz ve böyle bir arayüz bizi karşılıyor;
Buradan indirmek veya kaldırmak istediklerinizi seçiyorsunuz.
Eğer her şeyi doğru yaparsanız Microsoft Store'u ve winget'i edinmiş olacaksınız.
Evet rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
İyi okumalar
Uygulama İndirme linki: MSUI.exe
Github Reposu: Repo
İndirip çalıştırıyoruz ve böyle bir arayüz bizi karşılıyor;
Buradan indirmek veya kaldırmak istediklerinizi seçiyorsunuz.
Peki bunlar nedir nelerdir?
1. Desktop App Installer: Bu bildiğimiz winget'in kendisi ve .appx uzantılı dosyaları açabilmemiz için gereklidir. Winget ise Microsoft tarafından geliştirilen Windows için bir paket yöneticisidir.
2. Store Purchase App: Bu Microsoft Store için satın alma işlevini gerçekleştiren hizmettir.
3. Microsoft Store: UWP uygulama mağazası ve Microsoft tarafından geliştirilen Windows için bir mağazadır.
4. Xbox Identity Provider: Xbox Live hizmetidir. (UWP oyunları için zorunludur!)
1. Desktop App Installer: Bu bildiğimiz winget'in kendisi ve .appx uzantılı dosyaları açabilmemiz için gereklidir. Winget ise Microsoft tarafından geliştirilen Windows için bir paket yöneticisidir.
2. Store Purchase App: Bu Microsoft Store için satın alma işlevini gerçekleştiren hizmettir.
3. Microsoft Store: UWP uygulama mağazası ve Microsoft tarafından geliştirilen Windows için bir mağazadır.
4. Xbox Identity Provider: Xbox Live hizmetidir. (UWP oyunları için zorunludur!)
Eğer her şeyi doğru yaparsanız Microsoft Store'u ve winget'i edinmiş olacaksınız.
Evet rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.