Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustffa11

Başarılı
Windows kurulu olmadığı için BIOS'una alışkın değilim. Format konusunda da yardımcı olabilir misiniz? USB hazır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemde 2 disk var galiba, sistemi kapatın Windows kurmayacağınız diski sistemden sökün, sonra buraya tekrar gelip USB yazana dokunmayın diğer bölümleri sil deyip devam edin.
Eski sistemlere genelde MBR seçtiriyorlar Rufus ile Windows flashı hazırlatırken. GPT formatını seçerek flashı tekrar hazırlamayı deneyebilir misiniz? Bu uyarı bana direkt kurulum flashındaki bir hata gibi geliyor.

Konuyu okur musunuz? Okursanız USB GPT olduğu için MBR diskte yazılamadığına dair verdiği hatayı görürsünüz.

Sistemde 2 disk var galiba, sistemi kapatın Windows kurmayacağınız diski sistemden sökün, sonra buraya tekrar gelip USB yazana dokunmayın diğer bölümleri sil deyip devam edin.

Dediğiniz yaptım USB hariç hepsini sildim şu an 470GB'lik diske kurulum başladı problem yoktur değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu okur musunuz? Okursanız USB GPT olduğu için MBR diskte yazılamadığına dair verdiği hatayı görürsünüz.
Haklısınız, yanlış okumuşum. Şu anki soruna yönelik çözüm önerilerim şöyle olurdu;

UEFI modda devam edebilmek adına diski GPT'ye dönüştürebiliriz. Tabi bu işlemde tüm veriler siliniyor. Yedek alınmadıysa yapılmamalı. Alternatif başka bir çözüm bilmiyorum.

Haklısınız, yanlış okumuşum. Şu anki soruna yönelik çözüm önerilerim şöyle olurdu;

UEFI modda devam edebilmek adına diski GPT'ye dönüştürebiliriz. Tabii bu işlemde tüm veriler siliniyor. Yedek alınmadıysa yapılmamalı. Alternatif başka bir çözüm bilmiyorum.

Diski silip devam ettiğinde USB UEFI olduğu için kendi GPT'ye çeviriyor diski.