Windows 11 24H2 bir kaç ay önce çıkmasına rağmen hala çoğu bilgisayarda Windows Update üzerinden gelmediğini görüyorum. Size de gelmediyse eğer ne yapmanız gerektiğini adım adım göstereceğim.
İşlemlerimiz bu kadardır. Hepsini yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetle deyin. 24H2 güncellemesi gelecektir. Son hali bu şekilde olacaktır:
- İlk önce Kayıt Defteri Düzenleyicisini yönetici olarak çalıştırın
- Daha sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisinden "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows" konumuna gidin
- Daha sonra gittiğiniz konumdaki Windows'a sağ tıklayıp "Yeni>Anahtar" yazanı seçin.
- Anahtar isimini "Windowsupdate" olarak girin.
- Daha sonra Windowsupdate anahtarına girin.
- Windowsupdate içerisinde sağ tıklayıp "Yeni>Dize değeri" yazanı seçin.
- Oluşturacağınız dize değerinin adını "TargetReleaseVersionInfo" yapın. Büyük küçük harf duyarlılığına dikkat edin.
- TargetReleaseVersionInfo'nun içine girip değer verisini "24H2" yapın ve kaydedin.
- Windowsupdate içerisinde tekrardan sağ tıklayıp "Yeni>DWORD (32-bit değeri)" yazanı seçin.
- İsmi önemli değildir. Yeni Değer #1 olarak kalsada olur.
- Daha sonra oluşturduğunuz DWORD değerinin değer verisini "1" yapın.
İşlemlerimiz bu kadardır. Hepsini yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetle deyin. 24H2 güncellemesi gelecektir. Son hali bu şekilde olacaktır:
Son düzenleyen: Moderatör: