Rehber Windows Update üzerinden Windows 11 24H2 güncellemesi gelmediyse ne yapılır?

Windows 11 24H2 bir kaç ay önce çıkmasına rağmen hala çoğu bilgisayarda Windows Update üzerinden gelmediğini görüyorum. Size de gelmediyse eğer ne yapmanız gerektiğini adım adım göstereceğim.
  • İlk önce Kayıt Defteri Düzenleyicisini yönetici olarak çalıştırın
1731497685205.png

• Daha sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisinden "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows" konumuna gidin
1731498133536.png

• Daha sonra gittiğiniz konumdaki Windows'a sağ tıklayıp "Yeni>Anahtar" yazanı seçin.
1731498159999.png

• Anahtar isimini "Windowsupdate" olarak girin.
1731498185679.png

• Daha sonra Windowsupdate anahtarına girin.
  • Windowsupdate içerisinde sağ tıklayıp "Yeni>Dize değeri" yazanı seçin.
  • Oluşturacağınız dize değerinin adını "TargetReleaseVersionInfo" yapın. Büyük küçük harf duyarlılığına dikkat edin.
  • TargetReleaseVersionInfo'nun içine girip değer verisini "24H2" yapın ve kaydedin.
1731497923450.png

• Windowsupdate içerisinde tekrardan sağ tıklayıp "Yeni>DWORD (32-bit değeri)" yazanı seçin.
  • İsmi önemli değildir. Yeni Değer #1 olarak kalsada olur.
  • Daha sonra oluşturduğunuz DWORD değerinin değer verisini "1" yapın.
1731498019966.png

İşlemlerimiz bu kadardır. Hepsini yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetle deyin. 24H2 güncellemesi gelecektir. Son hali bu şekilde olacaktır:
1731498211783.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapmak ne kadar mantıklı bilemedim, şu anda güncelleme gelmemiş olan sistemlere gelmemesinin sebebi o sistemlerde daha test edilmemiş olması. Şu anda yapmak optimizasyon, güvenlik vb. bir şeyde problem oluşturur mu ? Bu güncellemelerin arkasındaki sistemi bilmediğimden soruyorum.

Bunu yapmak ne kadar mantıklı bilemedim, şu anda güncelleme gelmemiş olan sistemlere gelmemesinin sebebi o sistemlerde daha test edilmemiş olması. Şu anda yapmak optimizasyon, güvenlik vb. bir şeyde problem oluşturur mu ? Bu güncellemelerin arkasındaki sistemi bilmediğimden soruyorum.
Ben neredeyse 2 haftadır 24H2 kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı göremedim. Fakat sanırım bu sistemden sisteme değişebilir. Benim bilgisayar daha 2 aylık. Belki de ondandır, bilmiyorum. Zaten 24H2 sıkıntı çıkarırsa kurtarma üzerinden 23H2 veya kullanılan versiyona geri dönülebiliyor diye biliyorum.

Bu nasıl mantık? O halde niye herkese açık olarak ISO yayınlasınlar ki? ISO olarak sağlanıyorsa güncelleme olarakta sunabilir.
Birçok konuda gelmemesinin sebebinin bu olduğu söyleniyordu, ben oralardan okuduğumu yazdım. Mantık yanlış olsaydı herhalde rapordan hatalı mesaj olarak işaretlenirdi. Hatalıysa ve ergen gibi atarlacaksanız bu bilgi kirliliğini başlatan ve buna izin veren kişilere atarlanın.

Son düzenleme:
Ben neredeyse 2 haftadır 24H2 kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı göremedim. Fakat sanırım bu sistemden sisteme değişebilir. Benim bilgisayar daha 2 aylık. Belki de ondandır, bilmiyorum. Zaten 24H2 sıkıntı çıkarırsa kurtarma üzerinden 23H2 veya kullanılan versiyona geri dönülebiliyor diye biliyorum.
Tamamdır hocam, sağ olun. Biraz daha bekleme taraftarıyım. O tarz işlerle uğraşacak zamanın yok şu anlık.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt