CBTSG23XrC1Z
Becerikli
Sadece Windows uygulamalarında yaşıyorum bu sorunu, diğer uygulamalarda sorun yok. Ayrıca butonlar gözükmese bile tıklanabiliyor. Nasıl çözebilirim?
Maalesef işe yaramadı. PowerShell kodunu yazıp bilgisayarı yeniden başlattım olmadı. SFC /scannow bir sorun bulamadı. Ayrıyeten DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth kodunu da denedim düzelmedi.Klasik yaşadığım bir durum Windows yine şaşırtmıyor bu tamamen sistem fontlarının kafayı yemesinden kaynaklanan bir durum. PowerShell'i yönetici olarak açıp get-appxpackage -allusers | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} komutunu yapıştırıp enterla, muhtemelen butonlar geri gelir gelmezse bir SFC /scannow denersin.
Maalesef işe yaramadı. PowerShell kodunu yazıp bilgisayarı yeniden başlattım olmadı. SFC /scannow bir sorun bulamadı. Ayrıyeten DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth kodunu da denedim düzelmedi.
İki yöntem de çalışmadı. Taze kurulmuş sanal makineden çektim fontları çözülmedi. Font'dan kaynaklanmıyor galiba.O zaman Denetim Masası > görünüm ve kişiselleştirme > yazı tipleri > yazı tipi ayarları yolunu izleyip varsayılan yazı tipi ayarlarını geri yükle dersen ikonlar muhtemelen yerine oturur. O da olmazsa başka bir bilgisayardan segoe fluent ıcons ve segoe mdl2 assets fontlarını kopyalayıp kendi sistemine manuel yükle, kesin font çakışması veya bozulmasıdır bu.