Windows Vista "0x0000001E" mavi ekran hatası

Aren3506

Üyecik
Windows Vista yüklemek istedim bilgisayarıma, özellikle bir tane orijinal, bir tane modlu Extended Kernel dahili bir ISO denedim.
Ancak ikisinde de kurulumdan sonra ilk yeniden başlatmada bir mavi ekran hatası veriyor: 0x0000001E ve hemen yanında 0xC000005E yazıyor. Ne yaptıysam çözemedim.

Lütfen UEFI desteğine sahip HM70 (ASUS X55A-SX195D Pentium 2020M) sürücülerine sahip bir ISO gönderebilir misiniz veya bu sorunun bir çözümünü?

UEFI modunda iken Windows Vista ve Windows 7 kurmanın bir saçmalık olduğunu artık anlamalısınız.

Windows Vista, tam olarak yeni donanımlarda çalışmaz. Her ne kadar UEFI olduğunu iddia eden ve modlu&modsuz sürücüler gömülmüş ISO dosyaları kullansanız da hataların önüne geçemeyeceksiniz.

Kurmaya başarsanız bile farklı mavi ekranlarla karşılaşacaksınız.

Niyeyse bir ISO dışında hiçbirinde ben de bu sorun olmadan UEFI olarak kuramadım. Bunda olmuyor:

Bu arada bu 0x0000001E verenlerde ise F8 ile kernel debugging ile kullanabiliyorsunuz ama Print Screen'e basınca kilitleniyor. Verdiğimde ise tuhaf biçimde sorunsuz çalışıyor (görünürde aynı olsa da diğerleriyle).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…