Windows XP sistem topluyorum

CRT_User

Yetkin
Daha önce Zero input lag temalı bir Win 98 PC kurmayı planlamıştım ama işin içine girdikçe, Win 98'in eski parça ihtiyaçları ve bazı parçaların bulunabilirliğinin zorluğu beni yolda bıraktı. Yani, hadi şimdi Ultra AGP ekran kartlarına bakayım dedim ama fiyatlar RTX serisi kartlarla aynı O yüzden "tamam, bir şeyler alalım da çok da yeni olmasın nostaljik olsun" dedim. Sonra bir baktım, kendimi Win XP üzerine yoğunlaşırken buldum. Yani sonuçta o zamanlar “asıl sistem” bu. X58-X78-X99 platformlarını geçtim bilerek, abartmaya gerek yok. Geriye ne kaldı? DDR2 (çünkü DDR2, kadim dostum, adamdır.)

İşlemci kısmına gelince, Core 2 Extreme QX9650'yi tercih ettim. Çünkü çarpan kilidi açık ve 4 GHz'i bile rahatça görebiliyorum. Şimdi ben de bir şey sorayım, 4 GHz'e uçmak varken, neden sırf FSB bus cart curt hızlarıyla uğraşayım, değil mi? O yüzden bu işlemci bana yetecek diye düşündüm.

Ekran kartına da bir karar verdim. Hem çok eski, hem de çok yeni olmasın diye, 2009-2010 yıllarındaki oyunları hem güzel oynayayım hem de grafiklerde patlama olmasın dedim. GTX 580 SLI X2'yi tercih ettim. O dönemde çoğu oyun CrossFire ve SLI destekliyordu zaten. Yani aslında ben, ekstra performans almak için o dönemin "kolay" yolunu seçtim. Hem de neden olmasın? O dönemlerin 3D'li dünyası bambaşkaydı, bir de tüplü monitör var ise ağzınız açık kalırdı

Anakart kısmında da kısıntıya gitmedim tabii. Yüksek chipsetli bir anakart aldım, X38. içinde her türlü malzeme var zaten hızları da rahatça artırabiliyorum. Zaten bu tür anakartların zevki başka oluyor, gerçekten işlemcinin suyunu çıkarmak lazım.

Şimdi soruyorum, bu sistem nostalji için yeterince iyi mi oldu? Yoksa ekstra bir şeyler mi yapsaydım? Ya da şu işletim sistemini kursaydım daha mı iyi olurdu? Şu konuda fikri olan varsa, yorumu bekliyorum.

Sistem özellikleri:

• Monitör: Samsung SyncMaster 997MB 19" Dual CRT 2048x1536p (CRT canavarı)
  • İşlemci: Intel Core 2 Extreme QX9650.
  • Anakart: Gigabyte X38.
  • Ekran kartı: GTX 580 SLI X2.
  • Bellek: DDR2 1066MHz RAM.
  • PSU: 1000W +80 Bronze.
  • Soğutucu: Thermaltake CL-P0268
  • İşletim sistemi: Muhtemelen Win XP.
Pazartesi tüm parçalar elimde olacak umarım.

MARS II mi var yoksa düz 590 mı?

Mars II mi var yoksa düz 590 mı?

MSI ve PNY GTX 580 aldım normalde 590'dan 2 tane düşündüm bir PCB de 2 GPU var Total 4 GPU'lu setup olacaktı fakat bulamadım o yüzden fazla aramayıp direkt GTX 580 aldım 2 tane yanında GTX 260 da aldım ama onu başka amaçla kullanırım diye düşündüm.

İfadeler: 845
Haa anladım aga, 590 bulması zor kart ya.

Rampage III Black Edition Core ı7 Extreme 990X sette kullandım, güzel Crysis oynatıyor canavar.

Bana göre Intel'in bugüne kadar çıkardığı en dengeli, en “tam kıvamında” işlemci i7 990X'tir. 6/12 çekirdek, çarpan kilidi açık, 32nm mimarisi... Gerçekten anlatılmaz yaşanır.

Sanırım Intel, bu işlemciyi çıkardıktan sonra şöyle düşünmüş olabilir:
"Bu kadar güç yeterli, biraz tempo düşürelim, 4 çekirdekli i7'lerle devam ederiz."

Harbiden 2. nesilden 7. nesle kadar durum pek değişmedi. 4 çekirdek uzun süre standart olarak kaldı. O sırada 990X hâlâ Overclock'la uçmaya devam ediyor, birçok yeni işlemciye taş çıkartır hâlde kaldı.

990X, 4960X, 1680V2, 6950X gibi işlemci yapan firmanın şu anki hali cidden acınası.

Sistemi yavaştan kurdum şu an sistemde tek ekran kartı var öbür kartta yolda gelince SLI tamamlanmış olacak.

PSU hiç güven vermiyor ama hadi hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…