Windows'ta belirli bir uygulamanın trafiğini proxy veya VPN üzerinden yönlendirme

9807

Üyecik
Windows'ta belirli bir uygulamanın trafiğini Proxy veya VPN üzerinden yönlendirmek istiyorum. Örneğin, x.exe uygulamasının gelen isteklerini dış IP yerine Proxy veya VPN ile cevaplamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya bu mümkün mü?

Linux'ta Proxychains kullanıldığını biliyorum, ancak Windows için benzer bir çözüm bulamadım. Aklıma OpenVPN ile routing yapmak geldi fakat bu uygulamayı birden çok kez açmayı hedeflediğim için bu fikir işe yaramadı.

Birkaç araç mevcut bu iş için:

Proxifier​

• Proxy sunucularını desteklemeyen ağ uygulamalarını HTTPS veya SOCKS proxy üzerinden çalıştırmana olanak tanıyan bir uygulama. Hangi uygulamaların proxy üzerinden bağlanacağını belirleyebilirsin.
  • Fiyat: 39.95 $ ama 31 gün boyunca ücretsiz deneme sürümü var.
  • Uyumluluk: Windows, Android ve Mac ile çalışıyor.

ProxyCap​

• Bilgisayarındaki ağ bağlantılarını proxy sunucuları üzerinden yönlendirmeni sağlıyor. Hangi uygulamaların internete proxy üzerinden bağlanacağını ayarlayabilirsin.
  • Fiyat: Ücretli, ama fiyat detayları değişebilir.
  • Uyumluluk: Windows ve Mac için mevcut.

FreeCap​

• Programların bağlantılarını SOCKS sunucusu üzerinden şeffaf bir şekilde yönlendiren ücretsiz bir araç. SOCKS desteği olmayan uygulamalar için oldukça kullanışlı.
  • Uyumluluk: Windows, ama 2006'dan beri güncellenmediğini unutma.

WideCap​

• WideCap, FreeCap'in işlevselliğini genişleten bir sistem proxifier. Uygulamaları proxy sunucuları üzerinden yönlendirmene yardımcı oluyor.
  • Uyumluluk: Windows, ama 2009'dan beri güncellenmedi.

Windows için Proxychains​

• Windows için bir Proxychains versiyonu var, bu da uygulamalardan gelen TCP bağlantılarını ele geçirip bir veya daha fazla SOCKS5 proxy üzerinden yönlendirebiliyor. Ama bu araç hala erken geliştirme aşamasında, bu yüzden gizliliğin garanti edilmediğini unutma.
  • Kurulum: Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 gerektiriyor ve biraz yapılandırma yapman gerekiyor.
  • Uyarı: Bu araç bazı hack'lere dayanıyor ve beklenmedik davranışlara yol açabilir, bu yüzden kullanmaya karar verirsen dikkatli ol.
Bu araçlar, Windows'ta uygulama trafiğini bir proxy veya VPN üzerinden yönlendirmek için çeşitli işlevler sunuyor, yani Linux'taki Proxychains'e benzer şekilde işini görebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…