Windows'tan Linux'e geçecek kişilere neden Linux Mint önerilmemeli?

rallmoxan

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 "Peki Ne Önerelim?"
Soru: Abi Linux'a geçmek istiyorum, hangi distro?
Cevap: Linux MINT. MINT. Linux MINT. MINT'İ YÜKLEYİN. MINT.
Peki ya sonuç?
Adam bir hafta sonra geri dönüyor:
"Abi yükledim ama şu uygulama yok, şu driver çalışmıyor, güncelleme yapmaya korktum, bir şey kırarım diye..."
Tebrikler. Bir insanı Linux'a kazandıracakken Linux'tan kaçırdınız.

"Ama Windows'a Benzediği İçin Rahat Ederler "

Hayır, etmezler. Windows kullanıcısı Windows'a benzeyen bir şey istiyorsa Windows kullanır. Zaten o var elinde. Bedava. Lisanssız. Ya da lisans key'li (50 TL).
Cinnamon masaüstü felaket. Mint, Ubuntu LTS üstüne kurulu. Ubuntu LTS de Debian üstüne kurulu. Debian da neyin üstüne kurulu kim bilir...

"Peki Ne Önerelim?"​

İşte burada herkes kavgaya tutuşuyor, o yüzden ben de körüğe basıyorum:

Fedora. Nefret ederim ama maalesef...
Güncel paketler, düzgün Wayland desteği, GNOME'un en sağlıklı hali, tam anlamıyla "çalışır durumda" bir sistem. Biri "Linux deneyecekmiş" diyorsa, ona güncel, bakımlı, community'si sağlıklı bir şey verin. Toksik Arch tayfayı önermeyin, adamı soru sormaktan araştırmaktan ve merak etmekten soğuturlar.
"Ama GNOME alışması zor"

Arkadaş, adamın şu an yüklediği her uygulamanın arayüzü birbirinden farklı. Zaten hiçbir şeye alışık değil. Beş dakikada GNOME'u öğrenir. Hele hele vanilla GNOME'u 3 yaşındaki yeğenim bile öğrenir. Yeni başlayan adam customization ile uğraşamaz. Detaylı ayarlar görürse gözü korkar ve kafası çok karışır. GNOME bunun için mükemmeldir çünkü insana hiçbir ayar yaptırmaz.

"Arch Kur, Gerçek Linux O" diyecek olan tayfa (ki birisi de benim) dibine kadar haklıdır. Keşke ben de ilk Linux macerama Arch ile atılsaydım. Diyecek söz yok.

Linux Mint gerçekten çok kanser bir şey. Eskiken kullandığım için biliyorum insanı Linux'dan soğutuyor, ne tasarımı iyi ne de performansı iyi. Kanser bir işletim sistemi, pencereyi yukarı sürüklüyorsun ekranın yarısını kaplıyor (varsayılan olarak.) İnanılmaz. Catchy OS veya Fedora KDE veya Xfce harika çalışıyor.

Katılmıyorum. Bir süredir Linux Mint Cinnamon kullanıyorum. İlk Linux deneyimim. Özelleştirmelerimi de yaptıktan sonra o kadar çok sevdim ki bütün sistemlerimi Linux Mint Cinnamon'a çevirdim.

Ayrıca iş amaçlı kullandığım sistemimde yine iş amaçlı kullandığım yazılımlar da güzel çalışıyor. Gerçekten hem konforum arttı hem de keyifli bir deneyim yaşatıyor bana. Hiçbir sistemimde sürücü veya yazılım problemi yaşamadım. Genel olarak kullanım zorluğu da çekmedim, kısa sürede alıştım.

Yalnızca oyun amaçlı kullandığım bilgisayarımda dualboot şekilde kullanıyorum. Oyun oynamak istediğimde Windows'a geçiyorum.

Linux'un tadını aldıktan sonra artık kimse beni Windows'a döndüremez gerçekten.

Bunlar kişisel deneyim elbette, ben çok beğendim Linux Mint Cinnamon'u. Yine de ilerde CachyOS ve ZorinOS deneme planlarım da var. Jübilemi de bizim Hasan'ın PiluX'i ile yapacağım muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…