Windows'tan şikayetçi olduğunuz konular neler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duranforreal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 434
  • Etiketler Etiketler
    windows
Bir şeyler yavaş hissettiriyor. Sağlam bir M2 SSD kullansan bile yoruyor garip bir şekilde. Anti cheat odaklı oyunlar oynamasam ve Adobe uygulamalarını kullanmasaydım direkt Linux geçerdim.

Sabit görev çubuğu..
Üçüncü parti yazılımlar ile yerini değiştirebiliyorsunuz. Rehberini yaptığımı hatırlıyorum.

İyi günler forum. Windows'tan şikayetçi olduğunuz konular nedir?
Windows 10'da var bu. Eskiden Windows 11'de de vardı. "Bu bilgisayar" kısayolunu açınca disklerin üstünde "belgeler", "resimler" gibi klasörlerde gözüküyordu. O hoşuma giden bir özellikti. Geri gelmesi iyi olurdu. Bir de Linux gibi USB'den kullanılabilir, çalıştırılabilir olsaydı iyi olurdu. Aslında zaten öyle bir özelliği var. Fakat USB'de hem çok yer kaplıyor, hem de Linux gibi stabil ve hızlı çalışmıyor. Bunların haricinde şikayetçi olduğum bir durum yok.

• Kapalı kaynak olması
  • Bazı özellikleri dayatması
  • Sıfırdan güncel tasarlanmamış olması ve eski NT çekirdeği kullanılarak üstüne ekleme yapılmış işletim sistemi olması
  • Özelleştirmelerde kısıtlama olması
  • Kurulum sonrası fazla gereksiz hizmetler bulundurması.
  • Kullanım amacına göre optimize edilmiş çeşitli resmi dağıtımlarının olmaması (örneğin, oyun için gereksiz hizmet ve özelliklerden arındırılmış resmi ayrı bir dağıtım olmaması gibi).

İfadeler: 144
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…