Windows'u Optimize etmek için ne yapmak gerekir?

duranforreal

Üstün
İyi günler forum. Bir yazılım üzerinde çalışıyorum bu yazılım WindowsOptimizer adında bir yazılım adından anlaşılacağı gibi Windowsu kolay yoldan tek tuşla optimize edebilmek içindir. Bende yazılıma özellik ve seçenek eklemek için Optimize etme yolları nelerdir sizlere sormaya geldim aklınıza geleni veya bildiğinizi söyleyin.

Animasyonları kapatarak ve sürücüleri indirerek.

İfadeler: 409
Vallaha şu ana kadar duyduğum hiçbir optimize programı işe yaramıyor.
Yarayacak şeyleri zaten sistem üzerinden kapatabiliyoruz ki onlar da bence ciddi bir fark yaratmıyor.
En azından, bilgim bu şekilde.
Fakat projenizde başarılar tabii

Sistemde varsayılan gelen bütün uygulamaları kaldırma ve yerine gerekli olan alternatif uygulamaları kurma,
Regedit'teki yanlış ve fazla anahtarları temizleme,
Telemetri gibi özellikleri devre dışı bırakma,
Sistemdeki kalıntı dosyaları temizleme,
Animasyonları devre dışı bırakma,
Gereksiz servisleri tespit edip hepsini devre dışı bırakma,
Microsoft'un telemetri ile ilgili bütün sunucuları C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyası üzerinden engelleme,
Güç planı düzenlemesi yapma,
Animasyon, gölge gibi özellikleri kapatma.
Windows Update davranışlarını düzenleme,
Windows Defender devre dışı bırakma/etkinleştirme.

Bu özellikler iş görecektir.

Geçen ay buna fena kafa yordum, her türlü şeyi denedim. En iyi performans aldığım kısım şu oldu, NVIDIA driveri kurarken sadece denetim masasını kurmak, sürücüleri güncellemek, ekstra bir program indirmemek, garip şekilde şu an sistem fazlasıyla optimize.

Gereksiz servisleri tespit edip hepsini devre dışı bırakma,
Bunun hakkında biraz daha spesifik olunması gerektiğini düşünüyorum. Servisler tespit edilip kullanıcı tarafından seçilebilse daha iyi olur. Mesela ben Windows Hello ile parmak izi okuyucusu kullanıyorum, ama o servis çoğu program tarafından gereksiz olarak algılanıyor.

Bir opsiyon olarak verilebilir tabi ki. Windows Hello kullanan kesim kullanmayan kesime göre çok az. O yüzden gereksiz servis kısmına atılıyor.

Bir opsiyon olarak verilebilir tabi ki. Windows Hello kullanan kesim kullanmayan kesime göre çok az. O yüzden gereksiz servis kısmına atılıyor.
Evet biliyorum, ama bilgisayarda özelliği olunca da çok zevkli oluyor. Sürekli şifre girmek yerine direkt parmak izi kullanmayı seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…