Wuthering Waves çıkış yaptı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6434
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 396

6434

Uzman
Genshin'in Zelda serisinden özenerek yaptığı gacha ARPG oyun modelinden bu yana birkaç oyun çıktı, şu an bu oyunların sonuncusu olan wuthering Waves'de gece 5 de tüm oyunculara çıkışını yaptı. Oynayan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. Ben bugün öğlen civarı başladım kendi düşüncelerimi belirteceğim.

Öncelikle teknik konularından bahsedeceğim, müthiş bir çıkış yakaladı diyemeyiz, oyunun birçok yerinde çok fazla doku yüklenmemesi, bozulması, hatta girdiğim bir yerde direkt olarak duvarların olmaması gibi sorunlar yaşadım, oynanışımı bozmadı, ancak göz zevkini bozuyor. Grafikler gayet iyi, genshinin aynısı diyebilirim, efektler bir tık daha bol Genshin'e göre, buna rağmen bir FPS düşmesi söz konusu olmadı, Genshin'in ilk çıktığı zamanlarda deli gibi drop sorunu vardı... Ben oyunu bilgisayar üzerinden oynuyorum, henüz mobil veya el konsollarımda denemedim, mobilden deneyeceğimi de sanmıyorum. Kısacası teknik olarak iyi bir oyun diyebilirim.

Hikayesine pek odaklanmadım yalan söylemeyeceğim... Ancak rakibi Genshin'e nazaran daha yavaş tempoyla başlayan bir hikayesi olduğunu söyleyebilirim, ikizler muhabbeti sanırım olmayacak, yani gördüğüm kadarıyla olmayacak, ancak konu ve temel olarak güzel bir hikayeye sahip olduğunu söyleyebilirim. İleride daha da gelişecektir.

Oynanışa gelecek olursam bana göre Genshin'den kat ve kat daha iyi arkadaşlar, o kombolar, efektler, 4 yıldız karakterler bile 5 yıldız gibi dizayn edilmiş dandik dandik yeteneklerle sırf 4 yıldız diye sunulmamış. Dodge sistemi harika, belirli aralıklarla parry atıp yüksek miktarda damage vurmak, kesinlikle çok iyi olmuş, oturup burada teker teker komboları falan tabii anlatamam ama Genshin'den kat ve kat daha güzel olduğunu söyleyebilirim.

Gacha mekaniği neredeyse aynı, zaten çok da takıldığım bir şey değil, karakter için oynamıyorum bu oyunu ama şanslıydım hem karakter etkinliğinde ki karakteri hem de oyuna yeni başlayanlara verdikleri acemi wish kısmından iki 5 yıldız karakter toplayabildim, işin güzel kısmı oyunu Epic Games'ten indirip oynarsanız oyunun (bug mı bilmiyorum ama) Epic Games'in sabitlediği 8 liralık dolar kurundan fiyatlandırıyor, 376 lira gibi komik bir rakama 6800 civarı özel para elde edebiliyorsunuz, Battle Pass 75, günlük wish veren abonelik sistemi de 35 liraya düşüyor, kaçırmayın derim.

Genel düşüncem oyunun çok iyi olduğu yönünde, ileride çok daha iyi bir yere gelecektir ve rakibi Genshin'e nazaran oyuncularına daha fazla değer veren bir ekibe sahip.

Oynayan varsa birbirimizi ekleyelim, ayrıca düşüncelerinizi de merak ediyorum.

Ben oyunu denedim, ama beğenemedim. Hikaye aşırı sıktı, sistem gereksinimleri gereksiz fazla, önerilen gereksinimleri karşılamama rağmen Genshin'de Ultra oynarken bu oyunda Ultra gereksiz kasıyor. Ayrıca karakterlerin silahlarına biraz fazla ihtiyaç duyması işi de sıkıcı. Güzel gibi ama o kadar da değil. Genshin ile yarışırlar ama ikisi de birbirini yok etmez bence.

Hayret genshini de bunu da Ultra da oynayabiliyorum, üstelik genshinde daha az FPS alıyordum Ultra ayarlarda, daha doğrusu drop problemi yaşıyordum ara ara. Ekran kartının oyunu görüp görmediğine emin misin? Ben oyunu ilk açtığımda işlemcimin ekran kartını görüyordu, kendim elle tanıttım.

Silahlar konusuna gelirsek şu an pek de o dediğini yaşamadım, herhangi bir zorlandığım rakip olmadı sadece spiral Abyss'e benzeyen bir yer vardı orada 45'liklerde zorlandım o kadar. Daha ileride ne kadar etki eder bilemiyorum...

Bu arada Genshin'i yok edebilecek bir oyunun olduğunu da hiç düşünmüyorum ama şu dönemlerde WW'nin en büyük rakibi olacağına, bayağı da bir insanın bu oyuna şans vereceğine eminim.

Ekran kartım oyunu görüyor denedim. Silahlar konusunu zaten şimdi değil yüksek ihtimalle daha çok karakter çıkıp ödüller azalınca yaparız. Genshin de ilk çıkışında güzel ödüller dağıtmış sonra oyuncuları bırakmıştı.

Bakalım, şu an benim düşünceme göre bir ARPG oyunu olduğunu baz alırsak Genshin'den daha iyi, en azından savaş mekanikleri çok daha iyi, hikaye konusunda yavaş ilerleyeceğe benziyor, o konuda Genshin bana kalırsa daha iyi, ileride ödül vermeyi bırakırsa genshin gibi üzücü olur...

Hikayesi berbat ama oyunun mekanikleri çok güzel. Savaşırken kendini kaptırıyor insan.

Punishing Gray Raven adli mobil gacha oyununu yapanlar yapiyorlar ve bu oldukca belli oluyor. Bu oyun, onlarin ilk native PC oyunu diye biliyorum ve UE 4.26.2 kullanmislar. UE 5.4 gibi bir nimet cikarken 4.26.2 kullanmak gulunc olmus biraz. Tower of Fantasy'de gacha mantigiyla calisan oyunlari yapan firmalarda beceriksiz kisilerin Unreal Engine kullandiginda genelde nasil cok kotu isler cikardigini gormustuk, aynisi burada da gecerli gibi biraz.

1060 ile 570'i bir tutmalarindan, minimumda 8C/16T bir Ryzen islemci istemelerinden ve minimumda 16 GB RAM istemelerinden direkt belli zaten nasil kodlama yaptiklari.

Yaptiklari PGR'dan yola cikarsam, miHoyo'nun cop oyunlari kadar amacsiz grind olmasa da grind oldukca fazla olacaktir ve bir noktada illaki pay-wall'a denk geleceksiniz. O denk gelinen pay-wall da tabii belirttiginiz gibi kur farklarindan dolayi oldukca tuzlu olacaktir. Cok ciddi oynamayin derim.

Yani diğerlerinin yaptığı yoruma nazaran, senin ki bir tık fazla gömmek olmuş bence.

Sistem gereksinimleri ve UE 4 konusuna bir şey demiyorum, hatta bence haklısın, daha güncel çalışmaları gerekiyordu, neye göre 570 ile 1060'ı kıyasladılar anlamadım, hadi 580 8 GB koysalar neyse diyeceğim de. Düşük sistemlerde oyun ıstırap olabilir, ki şu an öyle. Gelecek güncellemelerle önüne ne kadar geçecekler muamma, ben RTX 3050 Ti, 7 4800 ve 32 GB'lık bir sistemde oynuyorum aman aman bir performans problemi göremedim, ancak bu olmadığı anlamına gelmiyor.

Fakat genshin ilk çıktığı zamanlarda da ne denli optimizasyon ve buglarla çıkmıştı hatırlatırım. Zaten devlerde öyle müthiş bir iş başardıklarından bahsetmiyorlar, oldukça mütevaziler ve her tür kullanıcıya hitap ederek sadece karakter odaklı bir gacha oyunu değil mekanik odaklı da bir oyun ortaya koymak istediklerini söylemiştiler, gayet de ortaya güzel bir iş çıkmış. Bulmacalar, zorlamayan grind, çok güzel bir dövüş sistemi, sağlam dizayn edilmiş karakterler, karakterlerin görsel efektleri, oldukça iyi bir iş başardılar ki sende biliyorsun ve belirtmişsin bu firmanın ilk büyük işi sayılabilir.

Yani Genshin'e rakip olarak çıkan, iddialı olan Tower of fantasy bu oyunun yanında cacık gibi kalıyor diyebilirim, benim baktığım bakış açısı bu. Ha bu oyun özgün bir oyun mu? Zerre özgün bir oyun değil, neredeyse her şey, dibine kadar Genshin'den alınmış, ancak firma yaptıkları bu alıntıların üstüne kat ve kat koyarak ilerlemiş diyebilirim, az önce genshine girdim ve dövüş mekanikleri sanki indie yapımdan fırlamış gibi hissettirmeye başladı, benim için eğer ki arpg bir gacha oyunu olacaksa kesinlikle dövüş sistemi de tatmin etmeli ki en azından grind atmanın bir keyfi olsun, Black Desert Online gibi.

Oyun ciddi ciddi oynanabilecek, ilerleyen güncellemelerle de bu sağlam temelin üzerine güzel bir şeyler inşa edecektir, bence.

Bu yorum neredeyse her şeyi açıklamış. Çoğu gacha fandomu bu oyunun eskileri özellikle Genshini batıracağını söylediler, böyle saçma bir hikaye, sistem gereksinimleri ve daha sürüm 1.0'dan bir sürü lore drop ile çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…