Genshin'in Zelda serisinden özenerek yaptığı gacha ARPG oyun modelinden bu yana birkaç oyun çıktı, şu an bu oyunların sonuncusu olan wuthering Waves'de gece 5 de tüm oyunculara çıkışını yaptı. Oynayan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. Ben bugün öğlen civarı başladım kendi düşüncelerimi belirteceğim.
Öncelikle teknik konularından bahsedeceğim, müthiş bir çıkış yakaladı diyemeyiz, oyunun birçok yerinde çok fazla doku yüklenmemesi, bozulması, hatta girdiğim bir yerde direkt olarak duvarların olmaması gibi sorunlar yaşadım, oynanışımı bozmadı, ancak göz zevkini bozuyor. Grafikler gayet iyi, genshinin aynısı diyebilirim, efektler bir tık daha bol Genshin'e göre, buna rağmen bir FPS düşmesi söz konusu olmadı, Genshin'in ilk çıktığı zamanlarda deli gibi drop sorunu vardı... Ben oyunu bilgisayar üzerinden oynuyorum, henüz mobil veya el konsollarımda denemedim, mobilden deneyeceğimi de sanmıyorum. Kısacası teknik olarak iyi bir oyun diyebilirim.
Hikayesine pek odaklanmadım yalan söylemeyeceğim... Ancak rakibi Genshin'e nazaran daha yavaş tempoyla başlayan bir hikayesi olduğunu söyleyebilirim, ikizler muhabbeti sanırım olmayacak, yani gördüğüm kadarıyla olmayacak, ancak konu ve temel olarak güzel bir hikayeye sahip olduğunu söyleyebilirim. İleride daha da gelişecektir.
Oynanışa gelecek olursam bana göre Genshin'den kat ve kat daha iyi arkadaşlar, o kombolar, efektler, 4 yıldız karakterler bile 5 yıldız gibi dizayn edilmiş dandik dandik yeteneklerle sırf 4 yıldız diye sunulmamış. Dodge sistemi harika, belirli aralıklarla parry atıp yüksek miktarda damage vurmak, kesinlikle çok iyi olmuş, oturup burada teker teker komboları falan tabii anlatamam ama Genshin'den kat ve kat daha güzel olduğunu söyleyebilirim.
Gacha mekaniği neredeyse aynı, zaten çok da takıldığım bir şey değil, karakter için oynamıyorum bu oyunu ama şanslıydım hem karakter etkinliğinde ki karakteri hem de oyuna yeni başlayanlara verdikleri acemi wish kısmından iki 5 yıldız karakter toplayabildim, işin güzel kısmı oyunu Epic Games'ten indirip oynarsanız oyunun (bug mı bilmiyorum ama) Epic Games'in sabitlediği 8 liralık dolar kurundan fiyatlandırıyor, 376 lira gibi komik bir rakama 6800 civarı özel para elde edebiliyorsunuz, Battle Pass 75, günlük wish veren abonelik sistemi de 35 liraya düşüyor, kaçırmayın derim.
Genel düşüncem oyunun çok iyi olduğu yönünde, ileride çok daha iyi bir yere gelecektir ve rakibi Genshin'e nazaran oyuncularına daha fazla değer veren bir ekibe sahip.
Oynayan varsa birbirimizi ekleyelim, ayrıca düşüncelerinizi de merak ediyorum.