baysigma
Becerikli
Kafam çok karışık, lütfen sebepleriyle açıklar mısınız?
PS3, sebebi ise daha çok exclusive oyun. Yeterli.
Xbox daha çok sadece zamanının oyunlarını oynatan bir konsol. PS3 de aynı şeyi yapıyor ama Xbox'ta TLOU yok.![]()
Xbox 360 daha iyi bir 7. nesil konsol. PS3'ün gıcık ve dandik donanımı nedeniyle son dönemlerinde çıkan Sony yapımı olmayan büyük oyunlarda FPS yaygın olarak 23leri falan görüyor. Örnek olarak Red Dead Redemption, Skyrim hatta Sony yapımı Uncharted 3 bolca FPS düşüşü gösteren oyunlardan. Bunun dışında DualShock 3'lerin orijinalini bulabilirsen bile bataryası öldüğü için ya kablolu kullanımda ya da bataryası repkilayla değiştirildi, batarya pahalı olduğu için genelde kenara bırakıp direkt replika kol aldılar. DualShock 3'ler zaten süper değil bir de çakması olunca daha da dandik bir deneyim sunuyor.
PS3 dönemindeki God of War'lar hariç çoğu şey çoktan PC'ye geldi, ortalama bir bilgisayarda tüm ayarları kısıp 720P'ye alsan ve 30 FPS'e sabitlesen yine PS3'ten daha iyi bir görüntü alırsın çünkü minimum ayarlar bile PS4 ayarları. Rise of the Tomb Raider ve Far Cry 4 gibi oyunlar Xbox 360'a çıktı ama PS3'e çıkmadı çünkü donanım yetmedi ve kimse artık PS4 varken bununla uğraşmak istemedi. Xbox 360 Slim alırsan orijinal kollara kalem pilleri takıp istisnalar hariç her 7. nesil oyunu daha rahat oynarsın, kinect denen alet de spor oyunlarında bayağı hoş deneyim sunuyor PS3'te bunun çakmasını yapmaya çalıştılar tutmadı. Fiyat farkı çok yoksa kinect bayağı iyi olacaktır.
Bunların da dışında şu var, bulunduğun ile göre bazı mağazalar takas yapıyor. PS3 aldım ömür boyu buna nikahlandım diye bir şey yok, istersen satarsın bir gün veya götürüp Xbox 360'la takas edersin o şekil mağaza bulursan. Zaten Xbox 360'tan PS3'e geçiş eskiden sadece birkaç özel oyun içindi şimdi PC'de de oldukları için 7. nesili bitirenler direkt PC veya PS4/5 geçiyor.
Ve kırık olmayan hala Modern Warfare 2 online oynayabiliyor muyum?
ps4 almak çok istiyorum fakat çok pahalı hocamXbox Live Gold lazım ve sunucular iyi değil. PS3'te ücretsiz online oynama vardı ama onun da sunucular iyi değil. Oynayan çok kişi yok, lag var, kopma bile olabiliyor. Kağıt üstünde evet oynayabilirsin ama pek hoş deneyim olmaz.
PS4 yerine Xbox Series S bakabilirsin aslında 7500-8000 TL'ye tek kol temiz bulunabiliyor.