Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Takması çok zor değilse kendim halledeceğim. Ancak zor ise Kocaeli'ye yakın bir yerde bildiğiniz bir yer varsa gidip taktırırım.

Stick drift sorununu hepten çözecek midir? Böyle bir yerden buldum hall effect.

IMG-20251206-WA0029.webp

Lehimleme biliyorsanız kolu açıp kendiniz de değiştirebilirsiniz ancak kolu açarken dikkatli olmakta fayda var. İnternette nasıl açılacağını gösteren rehberler bulmak mümkündür.
Kolu açtıktan ve PCB'yi söktünten sonra PCB'deki analogları lehim makinesi ve pompası ile söküp yenilerini takıp lehimleyebilirsiniz.
Eğer el beceriniz müsaade etmiyorsa iyi bir elektronikçiye götürüp de yaptırabilirsiniz.
İşlemden sonra analogları kalibre etmeyi unutmayın, ondan sonra drift gidecektir.

Lehimleme biliyorsanız kolu açıp kendiniz de değiştirebilirsiniz ancak kolu açarken dikkatli olmakta fayda var. İnternette nasıl açılacağını gösteren rehberler bulmak mümkündür.
Kolu açtıktan ve PCB'yi söktünten sonra PCB'deki analogları lehim makinesi ve pompası ile söküp yenilerini takıp lehimleyebilirsiniz.
Eğer el beceriniz müsaade etmiyorsa iyi bir elektronikçiye götürüp de yaptırabilirsiniz.
İşlemden sonra analogları kalibre etmeyi unutmayın, ondan sonra drift gidecektir.

Kalibre nasıl edeceğim tam olarak?

Xbox accessories adlı uygulamayı mağazadan indirip yapabilirsiniz. Orada kolunuzu seçip analogları ve tetikleri kalibre edebilirsiniz.

Anladım, bu arada daha hiç kalibre etmedim ben yani konsolu aldım almasına ama. Gerçi kalibre etmesem bile bu kadar drift olmaması gerekirdi. En iyisi alayım sensör. Attığım linkteki iyi mi?