Cihaz Xbox One fat kasa çalışmıyor diye bit pazarından almıştım, uzun süredir de yatıyordu. Geçen gün üzerinde bayağı uğraştım, sorunun hard diskte olduğunu fark ettim. Bir şekilde o hard disk takılı olduğunda ekrana hiçbir şey gelmiyor. Elimde konsola uygun bir kol (kontrolcü) yok. İnternetten baktım, yeni takılacak diske bellekten kurulum yapılması gerekiyormuş. Fakat kurulum ekranında klavye çalışmıyor. Ayrıca dandik bir PS3 kolu ve Xbox 360 kolu da işe yaramıyor.
Ben de hard diski kendi bilgisayarıma taktım, otomatik onarsın diye. Başarılı da oldu; ekran geldi ve klavye çalışıyor. Ancak önceki hesabı kaldırıp kendi hesabımı girmeye çalıştığımda güncelleme istedi. Güncelleme yaparken hard diskten kafa atma sesi gelmeye başladı. Yeniden başlattım, fakat güncelleme yarısında hata veriyor ve artık güncelleme kısmından çıkamıyorum. Yeni bir diske sistemi nasıl kuracağımı da bilmiyorum(Xbox dışında, Xbox kurulum ekranında klavye çalışmıyor diğer kollar da). Buna uygun kollar şu anda alabileceğim bir şey değil.