Xbox One X termal macun değişimi

Yer
Ankara , Türkiye
Merhaba arkadaşlar.

2019 Haziran üretimi One X cihazım var.

Son 1 senedir aktif kullanıyorum. Öncesinde ara ara kullandım. Bir sıkıntı yok ancak termal macunu değiştirmem gerektiğini düşünüyorum son zamanlarda. Ama biraz korkmuyorum değil. Sizce ne yapmalıyım?

Konsollarda macun değişimi gibi şeyler pek gerekmiyor bence. PC kadar etki etmez bir de. Ek olarak kendi soğutma sıvıları falan oluyor.

Ancak çok eski ve aşırı ısınma var ise macun değişimi yapılmalı.

Konsollarda macun değişimi gibi şeyler pek gerekmiyor bence. PC kadar etki etmez bir de. Ek olarak kendi soğutma sıvıları falan oluyor.

Ancak çok eski ve aşırı ısınma var ise macun değişimi yapılmalı.
Fan sesi normal gibi. O zaman gerek yok. Çünkü çok karmaşık bir işlem özellikle bu konsolda.

Merhaba arkadaşlar.

2019 Haziran üretimi One X cihazım var.

Son 1 senedir aktif kullanıyorum. Öncesinde ara ara kullandım. Bir sıkıntı yok ancak termal macunu değiştirmem gerektiğini düşünüyorum son zamanlarda. Ama biraz korkmuyorum değil. Sizce ne yapmalıyım?
Korkuyorsanız tek başınıza bu işe girmeyin, konsolların işlemcisine ulaşmak bilgisayar kadar kolay değil. Soğutma bloğuyla vs. uğraşmaya değmez kısaca. Önerim şu an bir performans kaybı vs. yoksa dokunmayın, değiştireceğim diyorsanız bir konsol bakan teknik servise gidip izleyerek yaptırmanızı tavsiye ederim.

Xbox One X'de vapor chamber var. Kullanilan fabrikasyon macun da kotu degildi. O konsolun yakin vakitte isinma yapmasi zor zaten. PS4 tarafi gibi degil One serisi konsollarin sogutmalari. Cok fan sesi artinca yapmayi dusunebilirsiniz. Yillarca termal bakim yapilmadan hala performans sorunu olmadan kullanilan ilk kasa One'lar bile gordum. Hem Xbox One X'in APU'su cok da guc cekmiyor, CPU'su bildiginiz netbook klasmaninda bir CPU zaten. Bu arada One X'i acmasi One S ve One'a kiyasla biraz daha zor, cok kompakt sekilde tasarlanmis bir konsol iceride.

Gule gule kullanin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt