Xbox uygulamasında yanlış bölge hatası

YouNeverOver

Çalışkan
Merhaba,

2 gün önce bilgisayardan Xbox uygulaması üzerinden satın alım yapmak üzereydim fakat şu ekran ile karşılaştım. (Malum kısıtlamalardan kaynaklı sesli sohbet uygulamalarına erişmek için arada WARP kullanıyorum).

Yapay zeka üzerinden sorguladım DNS ile ilgili önbellek sıfırlaması yapmamı istedi fakat bir işe yaramadı. Kart bilgilerimi tekrardan silip yerine başka bir kartla ödeme yapmaya çalıştım fakat kartı direkt kabul etmedi. Dil ve bölge ayarlarım Türkiye'de. O konuda da bir problem yok, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir VPN kullanmayıp birkaç gün normal bir şekilde uygulamayı kullanırsanız düzelir. Türkiye mağazasına özel kurallar koydukları için böyle mağduriyetler oluyor maalesef ki.

Uzun süreçte buna dikkat edeceğim, başka bir çözüm aklınıza geliyor mu ya da yapabileceğim başka bir şey var mı?

Desteğe ulaşabilirsiniz canlı sohbette hızlı dönüş yapıyorlar ama el ile ayarları değiştirerek yardımcı olamayacaklarını söylemişlerdi.

Bu destekte yaklaşık 45 dakikadır bekliyorum hiçbir geri dönüş yapılmadı, sizin yönlendirebileceğiniz bir destek kanalı varsa linkini atar mısınız?

Microsoft ile görüştüm ve kullanmış olduğum VPN'den kaynaklı olduğu, 10-20 iş günü boyunca VPN kullanmadan Xbox uygulaması üzerinden oyun oynarak/vakit geçirerek çözüm ulaşacağını, genel olarak yerel fiyatlandırmadaki Türkiye pazarındaki fiyatlandırmanın daha ucuza satın alım suistimalini önlemek amacıyla yapıldığı bilgisini aldım. Xbox kullanırken VPN kullanımına dikkat ediniz arkadaşlar.

Hocam çözüldü mü sorununuz bende de aynı hata varda.

@YouNeverOver,
Çozuldumu sorun?

Hocam çözüldü mü sorununuz bende de aynı hata varda.
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın, sorun kendilerinin de belirttiği VPN kullanımı dolayısıyla oluşuyor. Çözüm olarak Kaspersky uygulamasının tünellemesi ile xbox uygulamasını kullanmaması için ekleme yapıyorum, arka planda da çalışmamasına özen gösterildiğinde pek de problem yaşadığımı söyleyemem. İlk yaşadığım dönemde uzun süre VPN kullanmayınca ancak o zaman düzelmişti. Fakat bu süreçte de xbox uygulaması arka planda açık kalmalı ki Türkiyede olduğunu doğrulasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…