Arkadaşlar yeni ekran kartı aldim. Karti oyunlarda kullanirken herhangi bir sorun vs yok. FurMark testine soktum onda da sıkıntı yok degerler olması gerektigi gibi. Hatri sayilir miktarda soguk calismasi icin birazcik undervolt uyguladim lakin size soyle bir sorum olacak:
Karti 3DMark testine soktugumda görüntüyü kesti. PSU Sharkoon 650 watt 80 Plus Gold yari modüler. Oyunda hiçbir sorun olmayip da testte bu sikintiyi cikarmasi islemci ile birlikte bilesenlerin cektigi gücü PSU karsilamiyor gibi geldi ve bu konuda kafam karıştı. CPU da undervoltajla beraber oyunlarda 140 150 watt cekebiliyor ancak 3DMark gibi bir test programında ayni anda cektikleri için mi boyle oldu. Sistem goruntuyu kestigi zaman actigimda sorunsuz sekilde oyunlarda ve sadece ekran kartini test ettigim strese soktugum zaman sorunsuz calisiyor. 750 watt bir PSU'ya mi gecmeliyim yoksa farkli bir sorun olabilir mi?
Sistem:
Intel Core i7 10700K
XFX merch 319 RX 6800 XT
Corsair 16g DDR3 C15 3000
Samsung 970 EVO
Game tech Freezer HD6.2 Pro sogutucu
B460F ROG STRIX anakart
Sharkoon 650W +80 Gold yarı modüler PSU
Zalman Z3 Plus kasada ust 2 arka 1 on 2 LED olacak sekılde fan mevcut.
Görüntü mü gitti yoksa sistem mi kapandı? Görüntü gittiyse sorun ekran kartında olabilir, biraz voltaj artırmanız gerekebilir. Sistem kapandıysa PSU. İkisi farklı şeyler.
Görüntü mü gitti yoksa sistem mi kapandı? Görüntü gittiyse sorun ekran kartında olabilir, biraz voltaj artırmanız gerekebilir. Sistem kapandıysa PSU. İkisi farklı şeyler.
Undervoltun stabil değil. GPU undervoltu sanılanın aksine cok daha zor. Her oyunun GPU’ya yüklediği stres farklı. İşlemcideki AVX, SSE gibi düşünebilirsin.
Elektrik kesilmis gibi bilgisayar kapanıyor fakat kasa fanlari calisiyor hocam. Sonra tekrardan aciyor kendini. Bunu sadece 3dmark testinde yaptı. Furmark veya oyunda yapmıyor. 8x msaa 2k acik sekilde. 3d mark testinde islemciye cok yuk biniyormu hocam? Ayrica gpuhotspot 100 derecelere yaklasiyor belkide bununda etkisi vardir.
Recep hocam 750 watt psu ilede denedim sorun aynı. Sadece 3dmark timespy testinde yapiyor bunu. Occtden 3d testine soktum 5 dakika bekledim hicbir sekilde ayni hata olusmadi. Oyunlarda denedim yine sorun cikmadi. Furmarktada sorun yok. Sadece 3dmark testinde karsilasiyorum acaba yazilimsal olabilme ihtimali var midir ?
Hocam Re-Sizebar kapatınca test sorunsuz tamamlandı. Acaba bu durum yazılımsal bir sorunmu yoksa Vramlerle alakalımı bildiğim kadarıyla Re-Sizebar açıkken GPU Belleklerıne işlemci erişimi sağlanıyordu. ???????????
Arkadaslar sorunun kesin nedeni Ekran kartı arızası. Resizebar kapaliyken daha az görüntü kesme durumu oluyor ancak yine çözülmedi. Ekran kartı değişecek.