XG27ACDNg vs AW2725DF

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lappelduvide
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 116
Bütçe
35000
Kendim Dell AW2725DF kullanıyorum gayet güzel. Tek yakındığım nokta parlaklık. ASUS 110CD daha parlak. LCD panellerle yarışacak düzeyde neredeyse. Ekstra olarak KVM anahtarı, HDMI 2.1 vb özelliklerde bulunuyor. Ayrıca yanma için çok daha fazla özellik koymuşlar. ASUS 0.6ms ortalama tepki süresine sahip iken Dell 0.2ms tepki süresine sahip. ASUS'un konsol uyumluluğu da daha iyi. Aradaki tepki süresinin fark edilebiir olacağını sanmam ama, parlaklık kesinlikle fark edilecek kadar fazla. O yüzden Dell'i kullanan biri olarak ASUS öneririm.

Berkay'da yüksek ihtimal parlaklık ve ekstra özelliklerden dolayı ASUS'u önerecektir.

Kendim Dell AW2725DF kullanıyorum gayet güzel. Tek yakındığım nokta parlaklık. ASUS 110CD daha parlak. LCD panellerle yarışacak düzeyde neredeyse. Ekstra olarak KVM anahtarı, HDMI 2.1 vb özelliklerde bulunuyor. Ayrıca yanma için çok daha fazla özellik koymuşlar. ASUS 0.6ms ortalama tepki süresine sahip iken Dell 0.2ms tepki süresine sahip. ASUS'un konsol uyumluluğu da daha iyi. Aradaki tepki süresinin fark edilebiir olacağını sanmam ama, parlaklık kesinlikle fark edilecek kadar fazla. O yüzden Dell'i kullanan biri olarak ASUS öneririm.

Berkay'da yüksek ihtimal parlaklık ve ekstra özelliklerden dolayı ASUS'u önerecektir.
Bir de şu monitör gözüme ilişti acaba bu nasıldır?

Bu monitörle alakalı bilgim yok maalesef.

Ama alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husustan bahsedeyim.

1-parlaklık
2-VRR titremesi (varsa VRR kontrol ayarı)
3-ekstra özellikler.
4-kronik şikayetler.
5-kullandığı kaplama.
6-yanma dahil garanti.
Bu monitörlerin hepsi muadil ürünler. Fabrikadan kalibrasyonlu olarak çıkıyor. Görüntü kalitesi ve hız bakımından birbirine oldukça yakınlar. Bu üstte yazdıklarımın dışında dikkat efeceğiniz pek bir şey yok. Genelde 10k fiyat farkını hak edecek kadar fark bulunmaz. İyisini alacağım derken 40k vermeyin.

Son düzenleme:
Bu monitörle alakalı bilgim yok maalesef.

Ama alırken dikkat etmeniz gereken birkaç husustan bahsedeyim.

1-parlaklık
2-VRR titremesi (varsa VRR kontrol ayarı)
3-ekstra özellikler.
4-kronik şikayetler.
5-kullandığı kaplama.
6-yanma dahil garanti.
Bu monitörlerin hepsi muadil ürünler. Fabrikadan kalibrasyonlu olarak çıkıyor. Görüntü kalitesi ve hız bakımından birbirine oldukça yakınlar. Bu üstte yazdıklarımın dışında dikkat efeceğiniz pek bir şey yok. Genelde 10k fiyat farkını hak edecek kadar fark bulunmaz. İyisini alacağım derken 40k vermeyin.
F/P olarak dell'i almak istiyordum fakat siz parlaklıktan söz edince bi caydım.

F/P olarak Dell'i almak istiyordum fakat siz parlaklıktan söz edince bir caydım.

Yoğun ışıklı ortamlarda düşük kalıyor. Akşam kullanıyorsanız sorun olmaz ama, gündüz vakti bir de güneş alan bir odadaysanız ekran sönük kalıyor. Yoksa F/P olarak gayet iyi bir model. Samsung G6 hem daha parlak hem de VRR kontrol ayarı bulunuyor. Yalnız garanti kısmında kötüler. Ayrıca çoğu kullanıcı yaşadığı sorunlardan ve mat kaplamasından şikayetçi. Dell ve ASUS parlak kaplama kullanıyor. Doygun renkler istiyorsanız parlak ekran tercih etmelisiniz. Yoğun ışık alan bir odadaysanız mat kaplama tercih etmelisiniz.

ASUS, Samsung ve Dell incelemelerine bakarak tercih yapabilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt