Arlecchino

Başarılı
Bana gündüzleri otantik daha hoş geliyor fakat gece çekimleri otantikte daha kötü. Sizce hangisi daha iyi?

Leica vibrant.

xiaomi20250830_112221.webp

Leica otantik.

xiaomi_20250830_112233.webp

Buradaki mevzu beyaz dengesi mi diye baktım da, vibrant seçince +5 ila +10 arası doygunluk basıyor diye düşündüm ama adı üzerinde vibrant olduğu için titreşim ayarını arttırıyor belli ki. Doygunluk tüm renkleri eşit şekilde artırıp azaltırken vibrant daha soluk renkleri güçlendirir, zaten canlı olanları fazla etkilemez. Bu yüzden vibrant ayarı genelde daha doğal bir sonuç verebilir, ten renginde de doygunluk basmaya göre patlama yapmaz. Vibrant sahneye göre bence çok güzel görünebilir, doğallığı bozmaz. Göz zaten aşağı yukarı gölgeleri dahi görebiliyor, dinamik aralık zaten yüksek yani fotoğraftaki daha belirgin renkler bir tık gerçeğe daha yakın hissettiriyor.

Buradaki mevzu beyaz dengesi mi diye baktım da, vibrant seçince +5 ila +10 arası doygunluk basıyor diye düşündüm ama adı üzerinde vibrant olduğu için titreşim ayarını arttırıyor belli ki. Doygunluk tüm renkleri eşit şekilde artırıp azaltırken vibrant daha soluk renkleri güçlendirir, zaten canlı olanları fazla etkilemez. Bu yüzden vibrant ayarı genelde daha doğal bir sonuç verebilir,ten renginde de doygunluk basmaya göre patlama yapmaz. Vibrant sahneye göre bence çok güzel görünebilir, doğallığı bozmaz. Göz zaten aşağı yukarı gölgeleri dahi görebiliyor, dinamik aralık zaten yüksek yani fotoğraftaki daha belirgin renkler bir tık gerçeğe daha yakın hissettiriyor.

Otantik aslında daha doğal renkler sağlıyor klasik leica kontrastında. Vibrant şeklinde kullanıyorum o da gece çekimlerinde daha iyi diye fakat otantik bana daha gerçeğe yakın geliyor. Post-işleme farkıda var hatta aynı anda çekmeme rağmen pozlamada farklı. LYT-900 de bu daha çok fark ediyor 989 da biraz daha sosyal medya filtresi gibi kalıyor.