Makaleler
5
Selamlar,

Birçok ilan sahibi ile tartıştıktan sonra sıfır cihaz alma kararı aldım. Xiaomi 14T Pro 512 GB 24 bin TL, 15T Pro 512 GB 27–28  bin TL, 15 512 GB 30 bin TL. Bütün cihazlarda kutu, şarj vs. tam. Hangisini tercih etmeliyim? Şahsen 15T Pro düşünüyorum, 15’in bataryasından kaynaklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 13t Pro 1TB modelini kullanıyorum size şunu söyleyeyim Xiaomi'den uzak durun arayüzü berbat uygulamalar sık sık çöküyor. Ayrıca belli aralıklarla telefon kendi kendine kapanıp açılıyor hatta açılsa iyi Hyper OS ekranında tekrar kapatıyor ve tekrar açıyor kendini, telefonu sıfır aldım servise yollladım yazılımsal güncelleme bekleyin dediler yani genel olarak tavsiye etmem.

Bunların hepsi YD ise 15T Pro çünkü kayıt ettirebilirsin. 14T Pro'dan zaten daha iyi. 15 için dediğin gibi bataryası iyi durumda değil. 15'i kaydetmen mümkün değil. Bir ara Xiaomi Snapdragon İşlemcili cihazların IMEI'sini Xiaomi 15 gibi Snapdragon İşlemcilere klonluyorlardı da şu an mümkün değil. Dolayısıyla 15 her yönden dezavantajlı.

Selam,

Birçok ilan sahibi ile tartıştıktan sonra sıfır cihaz alma kararı aldım. Xiaomi 14t Pro 512 GB 24 bin TL, 15t Pro 512 GB 27–28  bin TL, 15 512 GB 30 bin TL. Bütün cihazlarda kutu, şarj vs. tam. Hangisini tercih etmeliyim? Şahsen 15t Pro düşünüyorum, 15'in bataryasından kaynaklı.

15t Pro tercih etmelisin.
14t Pro'dan daha iyi batarya, işlemci ve kameraya sahip.
15'ten ise daha iyi batarya ve kameraya sahip (genel olarak) hatta senin için telefoto kamerası önemli olabilir. O konuda iyi.
Açıkçası sıfır ilanlara karar vermen güzel bir karar olmuş.

Yurt dışı almak çok çok mantıklı. Çünkü 2-3 telefonda devlete alayım, hem server kayıt ücretleri çok uygun ve anakart işlem görmeden yapılıyor.

Android de bana fiyat farkına değer gelmiyor. Alsan satman zor. Server kaydı giderse tekrar para harcaman gerek. Telefonu 45'e bulmak mümkün. Arkadaş 28 diyor, 8 ay sonra server kaydı yapsa 5'ten aşağı yapamaz muhtemelen. Ortalama 30k diyelim. 15 bin kar etmek için hem orijinal kayıttan hem garantiden feragat etmek, bir türlü ikna olamıyorum.
Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ithalatçı garantili satanlar var onlar 40k civarı mesela. Garanti Xiaomi Türkiye olmasa da en azından IMEI kaydı var.

Benim de ihtiyacım var ondan böyle uzun yazdım. Bir süredir ben de düşünüyorum.

Hocam 13t Pro 1TB modelini kullanıyorum size şunu söyleyeyim Xiaomi'den uzak durun arayüzü berbat uygulamalar sık sık çöküyor. Ayrıca belli aralıklarla telefon kendi kendine kapanıp açılıyor hatta açılsa iyi Hyper OS ekranında tekrar kapatıyor ve tekrar açıyor kendini, telefonu sıfır aldım servise yollladım yazılımsal güncelleme bekleyin dediler yani genel olarak tavsiye etmem.
Hocam Xiaomi kullanıyorum ve memnunum. Pek başka imkanım yok gibi duruyor.
Android de bana fiyat farkına değer gelmiyor. Alsan satman zor. Server kaydı giderse tekrar para harcaman gerek. Telefonu 45'e bulmak mümkün. Arkadaş 28 diyor, 8 ay sonra server kaydı yapsa 5'ten aşağı yapamaz muhtemelen. Ortalama 30k diyelim. 15 bin kar etmek için hem orijinal kayıttan hem garantiden feragat etmek, bir türlü ikna olamıyorum.
Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ithalatçı garantili satanlar var onlar 40k civarı mesela. Garanti Xiaomi Türkiye olmasa da en azından IMEI kaydı var.

Benim de ihtiyacım var ondan böyle uzun yazdım. Bir süredir ben de düşünüyorum.
Hocam her şey dahil söylediğim fiyatlar. Hiç bir ücret ödemiyorum üstüne.