Merhaba yaklaşık 2 haftadır falan Xiaomi 15 kullanıyorum. Pil ayarlarında Pil Kontrolü kısmında örneğin "1 yüksek güç tüketimine sahip 4 öğe optimize edilebilir" yazıyor bazen bu 1 yerine 3,4 oluyor. O an hiç açmadığım bir uygulama arka planda açılmış gibi gözüküyor optmize edince +18 dk ekleneceği yazıyor mesela. Bunu yapıyorum biraz süre sonra baktığımda özellikle galeri'nin ve bazen açmadığım ve mesaj/bildirim gelmediği halde WhatsApp gibi uygulamaların arkada açık olduğunu ve bana optimize etmeyi önerdiği görüyorum. İlgili görseli ekliyorum. Bu sadece Xiaomi arayüzünün hatası gibi bir şey mi? Sadece böyle mi gösteriyor, pili gerçekten etkiliyor mu? Bu durumdan tamamen kurtulmanın bir yolu yok mu acaba ne yapabilirim? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Hocam bende bu şekilde gözüküyor. Sizin gibi bir sürü uygulama yok, sadece cidden sürekli çalışan uygulamalar var. Uygulamaya basılı tutup uygulama ayarlarından arka planda çalışmalarını kapatmayı deneyin. WhatsApp içim yapmayın yoksa mesajlar geç gelebilir.
Samsung S23'den geçtim ilk defa Xiaomi kullanıyorum bu şeye çok canım sıkıldı ya... Peki pili etkiyor mu bu gözülenler? Yoksa sadece etkiliyor gibi mi gözüküyor? Benim telefonumun şarjı 1 gün anca gidiyor gibi. Bazen 1 gün olmadan takıyorum %20lerde 18-20 saat falan olmuş oluyor mesela. Normal mi sizce? 120 Hz açık, parlaklık otomatikte, oyun neredeyse hiç oynamıyorum, Twitter-Instagram bakıyorum ara sıra. Sanki daha fazla gitmeli gibi hissediyorum.
Hocam bende bu şekilde gözüküyor. Sizin gibi bir sürü uygulama yok, sadece cidden sürekli çalışan uygulamalar var. Uygulamaya basılı tutup uygulama ayarlarından arka planda çalışmalarını kapatmayı deneyin. WhatsApp içim yapmayın yoksa mesajlar geç gelebilir.
Samsung S23'den geçtim ilk defa Xiaomi kullanıyorum bu şeye çok canım sıkıldı ya... Peki pili etkiyor mu bu gözülenler? Yoksa sadece etkiliyor gibi mi gözüküyor? Benim telefonumun şarjı 1 gün anca gidiyor gibi. Bazen 1 gün olmadan takıyorum %20lerde 18-20 saat falan olmuş oluyor mesela. Normal mi sizce? 120 Hz açık, parlaklık otomatikte, oyun neredeyse hiç oynamıyorum, Twitter-Instagram bakıyorum ara sıra. Sanki daha fazla gitmeli gibi hissediyorum.
Benim de benzer şekilde Xiaomi 15 ile. Arada oyun oynayınca daha kısa sürede şarja takıyorum. Xiaomi arayüzü kendi kendine çöp üretir, kısıtlamazsanız arka planda uygulamaları açar ve şarjdan tüketir. Kullanmadığınız uygulamaların etkinliğini kısıtlayın. Kullandıklarınızı da mesela telefonu bir kenara bırakırken temizleme yapın. Ben gün içinde birkaç kez yapıyorum bunu. Yatarken de ultra tasarruf moduna alıyorum, gece minimal seviyede şarj tüketimi olsun diye. Tabii ben Xiaomi arayüzüne alışkınım, ilk defa kullanan birine garip gelebilir.