Elektronik Xiaomi Tag akıllı takip cihazı 509 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum, arabamda hem Airtag 2 kullanıyorum, hem de Google ekosistemini kullanan bir tag kullanıyorum. İkisi de mevcut, aktif kullanıyorum uzun zamandır. Ana telefonun Apple, şirket telefonum Samsung.

Hatta Airtag 1 vardı, 2 çıkınca 2 aldım.

Hem Apple ekosistemi olan hem de Google ekosistemi olan aynı çalışıyor. Hiçbir farkları yok. Aynı zamanda konum yeniliyorlar. Biri diğerinin yarı fiyatı olabilir ancak yaptıkları iş aynı.

Niye ikisini birden aldın o zaman diyebilirsin. Paşa gönlüm öyle istedi.

Yok da ucuz. Şimdi bağlantı gider, kalmayın ortada, iyi bir şey alın.

Böyle bir yorum görünce almaktan vazgeçmiştim, zaten bitirmişler bile.

O zaman bilmediğin cihaz hakkında da ileri geri sallamayacaksın kusura bakma. Ayrıca ben böyle bir iddia da bulunmadım ben sana dedim ki "1200 TL'lik cihazla bu aynı mı?" gibi bir cümle kuruyorsun madem o zaman o cümlenin de altını doldur. Hayır biri ötse diğeri ötmese anlayacağım da dayı tartıştığımız cihaz bilgisayar değil araba değil AirTag yani taktığın anahtarın sana uçmasını falan da beklemiyon yani yerini gösterecek ötecek bu kadar bunu 500 liralık üründe yapıyorsa ve düzgünde yapıyorsa kalitesizliği nereden geliyor onu anlamış değilim.

Birinin malzemesi daha kalitelidir, daha az pil harcar, tam konum gösterir. Diğeri bunların tam tersini yapar. 2 spesifik markadan 2 spesifik örneği test kanalı olmadığımdan test edemiyorum dayıço orayı da sen test et sonuçları da bizzat bize gönder özür dileriz.

Eki Görüntüle 279386
Böyle bir yorum görünce almaktan vazgeçmiştim, zaten bitirmişler bile.

O biraz da ortam kalabalığı gibi şeylere göre netleşen bir şey bütün Tag'lerin genel sorunu diyebiliriz.

Dir, dur, yapar, eder ya bunlarla konuşmamak gerek; konuşacaksan da direkt kötülememek gerek. Ona bakılırsa şu an fiyatı AirTag konumuna yükseltmişler o zaman sana göre şu an bu cihaz birden kaliteli statüsüne ulaşmış olmalı. Hayır bir de pilden falan örnek verdiğin cihazların da genel pil ömrü 1 yıl falan, sanki telefonlar da saatleri karşılaştırıyoruz. Ve tekrar diyorum 2 cihaz da aynı sistemi kullanıyor, yani çalışma prensibi aynı olan uygulamalarla kullanılıyorlar.

Hem örnek ver diyorsun hem "bu sorunlara takılmayalım" diyorsun, senin amacın tartışmak falan değil ne pahasına olursa olsun sanki Xiaomi babanın markasıymış, vatanmış gibi savunmak. Amacın belli olduğuna göre daha fazla polemiğe girip kendimi yormaya hiç gerek yok. İyi sosyaller.

Ya kardeşim, verdiğin örneğin altını doldurmuyorsun ki bana. Hem test etmedim diyorsun, hem de pili az gidiyordur falan diyorsun. Yani Xiaomi'yi savunduğum falan yok. Apple AirTag başarısız bir ürün dedim mi? Aksine, iyi bir ürün dedim; lakin fiyat bazında bakınca, Apple ekosistemini de destekleyen bu ürün anlık olarak daha avantajlıydı. Neredeyse 2 tanesini tek ürün fiyatına alıyorsun. Ben asıl bu Apple ürünlerinin yüceltilmesini anlamıyorum: "Abi 1.200 TL ise bir bildikleri vardır, bir şeyler yükselmiştir falan." Biz buna kaliteli malzeme değil, Veblen malı deriz. Mesela bu 2 ürün aynı fiyatta olsa, istediğini seç derdim çünkü iki cihaz da aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu görünce ben de bir bilgi paylaşmak isterim. Arkadaşım yeni sahiplendiği köpeği için veterinerden değişik bir marka tag ürünü alıyor. 1.000 TL. deneme yaptık. Merkezi kalabalık yerlerde konumu baya iyi gösteriyor. Fakat köy-mahalle yerleşkesinde 1-2 km sapıtıyor. Pek kullanışlı gelmedi bu yüzden. Duyduğum kadarıyla Apple cihazlar sayesinde sinyal alabiliyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama

Arkadaşım sen dünya üzerindeki her markanın her ürününü test ettin, kullandın, sonuna kadar bilgilisin ve her detayını biliyor musun? Xiaomi diye bir markanın random bir ürünü ile Apple diye bir markanın random bir ürününü niye test edeyim ben durduk yere? Kanalım yok bir şeyim yok.

@Deniz744, burada sorun ürünün kaliteli veya kalitesiz olmasından öte senin hiç kullanmadığın, hakkında bilgi sahibi dahi olmadığın bir cihazı körü körüne sadece fiyatı üzerinden algı oluşturarak kötülemek.

Belki 2.000 TL'lik X bir cihazla yarışacak kapatesi yoktur, olabilir. Hani ilk mesajında desen ki şu, şu sebeplerden ötürü biraz koyup şunlara yönelmek daha iyi olur vs. sorun yok; ancak sen gidip hiçbir argümanın olmadan fiyatı ucuzsa kötüdür mantığıyla ürüne çamur atıyorsun. Sen hayatında hep en pahalısı ne ise onu mu alıyorsun? Bindiğin araba son model Bugatti veya Ferrari falan mı mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…