Xiaomi tercih etmeyin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 106
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    bot pro xiaomi

3586

Uzman
Makaleler
40
Cihaz
Xiaomi ürünleri
Xiaomi ürünlerini asla ama asla tercih etmeyin.

Peki neden?

Her markanın ekosistemi ile içli dışlı biriyim, her marka hakkında deneyim sahibi olmak için sevmesem bile bazı markaları alıp kullanmak isterim. Ama Xiaomi gibi bir markayı kullanmaz olaydım, kanser ediyor adamı.

İlk önce Xiaomi 12 cihazımda yaşadığım bir sorunu ele almak isterim.
Konuya bakarsanız ayarlar uygulaması ekranda kalıyor, daha sonra Xbox uygulamasının logosu birden kayboluyor. EU ROM kurmama rağmen sorun devam etmekte. Adamlar direk hatalı launcher yapmışlar, başka bir launcher kullanmak istediğimde hareketli navigasyon çubuğunu kullanamıyorum. Custom ROM kurmaktan başka çare yok, ancak 30 binlik cihaza Custom ROM kurup servis hizmetlerinden desteği kaybetmek istemem. EU ROM kurunca rahatça Stock ROM'a dönülüp bootloader kapatılabiliyor o yüzden EU ROM kurdum.

Şimdi ise kulaklığımda yaşadığım bir sorunu aktarmak isterim.
Redmi Buds 4 Active kulaklığın kutusu durduk yere bozuldu. Şarja takınca aşırı ısınıyor ve şarj olmuyor. Durduk yere oldu, daha ikinci senesine bile gelmedi. Servis ile iletişime geçmek istemedim çünkü en son Redmi markalı telefonu servise verdikten sonra çerçevesi yamuk bir şekilde geldi. O günden sonra zaten bu markadan soğumaya başladım.

Yazılımsal sorunları hiç bitmiyor. Redmi Note 12 cihazım en son gelen güncelleme ile kamera kalitesinde aşırı bir düşüş farkettim. Ayrıca artık çok daha fazla ısınıyor ve şarjı su gibi bitiriyor. Custom ROM kurdum ancak batarya kullanımını ve ısınma sorununu hala düzeltemedim, adamlar donanımı bile hatalı yapmış ben ROM kursam ne yazar.

Bir ısınma sorunu daha, Redmi 10 2022 cihazım şarj esnasında aşırı ısı sebebi ile kasanın kenarı ve kılıfı eridi. Ben fark etmesem alev bile alırdı hatta o sıcaklıkta güzel bir patlardı bile, ucuz yırttım.
IMG_20240706_141240.webp

IMG_20240706_141225.webp

Yani Xiaomi ürünleri, özellikle Redmi, POCO gibi ucuz alternatifler asla güvenli, kullanışlı ve kaliteli değil. 8GB RAM'e sahip bir Redmi kullanmak yerine 3GB RAM belleğe sahip ikinci el 8 senelik Samsung S serisi bir cihaz kullanmak çok daha iyidir. Alacağınız cihazı iyi araştırıp almanızı öneririm, iyi sosyaller.

Diğer markalar adam gibi cihaz üretmiyor çünkü, hep bir sorun hep bir sıkıntı.

Bence alınabilecek tek markalar bunlar;
Apple, Samsung, Sony, Google, Nothing, Huawei ve Honor. Diğer markalar çöp.

Sıze sorunlusu denk gelmiştir. öyle kullanmak yerine garantiye verseydiniz. Siz kaşınmışsınız. Her telefonda bu tarz sorunlar çıkabilir. Milyonlarca üretilen bir şeyin illaki bir sorunu olasıdır. Xiaomi iyi markadır.
Garantiye verdim adamlar telefonu yamultup gönderdiler sonra kullanıcı hatası dendi garantisi nanay oldu telefonun.

Xiaomi iyi marka değil. Ha bir de Xiaomi'nin alt markası olan Dreame robot süpürge var, o da çöp. Kafası karışıp engellere çarpıp duruyor ön tarafı ilk günde çizik doldu. Çekim gücü berbat, modemden biraz uzaklaşsın bağlantısı kopuyor, şarjı çok çabuk bitiyor. Xiaomi alınmaz.

Garantiye verdim adamlar telefonu yamultup gönderdiler sonra kullanıcı hatası dendi garantisi nanay oldu telefonun.
Türkiye'de servisler öyle. Ben aldığım her şeye "garantisiz" gözüyle bakıyorum. Türkiye'deki en iyi teknoloji marketinden de alsanız işi yokuşa sürdükleri birçok konu açıldı birçok forumda.

Diğer markalar adam gibi cihaz üretmiyor çünkü, hep bir sorun hep bir sıkıntı.

Bence alınabilecek tek markalar bunlar;
Apple, Samsung, Sony, Google, Nothing, Huawei ve Honor. Diğer markalar çöp.

Oradan Google ve Sony'i çıkarırsak sıkıntı kalmıyor, Oppo'da en iyi kameralı cihazlardan birisi olarak oraya eklenir.

Neden Google ve Sony çıktı derseniz, Google rezalet performanslı Tensor işlemcilerden vazgeçmedi, Sony'de pil bırakmayan 4K düşük nit (güneş altını geç yüksek ışıkta göremezsin ekranı) panellerden vazgeçmedi. İki marka da bie haltı haketmiyor.

Şu an mi 10T pro kullanıyorum. 3 sene falan oldu gayet sıkıntısız taş gibi çalışıyor telefon. Marka bazında değil model bazında bakın ürünlere.

Türkiye'de servisler öyle. Ben aldığım her şeye "garantisiz" gözüyle bakıyorum. Türkiye'deki en iyi teknoloji marketinden de alsanız işi yokuşa sürdükleri birçok konu açıldı birçok forumda.
iPhone telefonum ekranı bozuk olduğu için hemen değişim kabul ettiler Xiaomi ise kendi bozup suçu bana atıyor.

Sony'de pil bırakmayan 4K düşük nit (güneş altını geç yüksek ışıkta göremezsin ekranı) panellerden vazgeçmedi. İki marka da bie haltı haketmiyor.
Aslında Sony ekranı düzeltti ya, en son modeli 32 saat ekran süresi veriyordu tanıtım videosunda.

Şu an mi 10T pro kullanıyorum. 3 sene falan oldu gayet sıkıntısız taş gibi çalışıyor telefon. Marka bazında değil model bazında bakın ürünlere.
Xiaomi 12'de sıkıntılı. Dediğim sorunların yanında ısınma sorunu da var.

Xiaomi bazında bal gibi de bakılır. Xiaomi cihazlarını diğer üreticiler gibi belli başlı testlere tabi tutmuyor, bu da onu baştan kötü bir marka yapar.

Kaldı ki, size burada arayüz, kamera optimizasyonu gibi rezaletleri saymayayım bence. Ona kadar bir çok modelinde kronik donanım sorunları da mevcut.

Geri
Yukarı Alt