Dostlar, ben ilk defa Xiaomi telefon alacağım. iPhone gibi kilit ekranında bildirimleri okuyabilir ve kullanabilir miyim? Samsung telefonumda kilit ekranında mesajları okuyamıyordum veya göremiyordum ama iPhone'da Face ID yüzümü okuduğunda mesajları ve bildirimleri kilit ekranından okuyup görebiliyordum.
Xiaomi telefonlarda kilit ekranında bildirimleri görebilir ve okuyabilirsiniz. Ancak, bu özelliklerin çalışabilmesi için bazı ayarları yapmanız gerekebilir. İşte adım adım rehber:
1.
Ayarlar Menüsünü Açın:
- Telefonunuzda "Ayarlar" uygulamasını açın.
2.
Bildirim ve Durum Çubuğu:
- 'Bildirim ve Durum Çubuğu' seçeneğini bulun ve tıklayın.
3.
Kilit Ekranı Bildirimleri:
- 'Kilit Ekranı' seçeneğine gidin. Burada "Kilit ekranında bildirimleri göster" seçeneğini etkinleştirin.
4.
Uygulama Bildirim Ayarları:
- 'Uygulama yönetimi' kısmına gidin ve hangi uygulamaların bildirimlerinin görünmesini istediğinizi seçin.
- Her bir uygulama için 'Bildirimlere izin ver' seçeneğini aktif hale getirin.
5.
Gizlilik Ayarları:
- Eğer gizlilik endişeniz varsa, yine 'Kilit Ekranı' ayarlarında, 'Önizleme' ayarını "Her zaman göster" veya "Sadece kilitli ekran" olarak ayarlayabilirsiniz.
6.
Test Edin:
- Ayarları tamamladıktan sonra, kilit ekranına bir bildirim geldikten sonra deneyin.
Bu adımları takip ederek Xiaomi telefonunuzda kilit ekranında bildirimleri okuyabilir hale geleceksiniz.