Çözüldü Xigmatek Apache Plus fan nasıl sökülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

henry johnny

Üyecik
Xigmatek apache plus işlemci soğutucum var. Çıkarıp işlemciye termal macun surecegim ama araştırdığım kadarıyla bu gri metal mandali aşağı cekip altindaki siyah düğmeyi yukarı çekmem gerekiyormus. Ancak siyah düğmeyi yukari çekemiyorum, bastırınca el acıtıyor. Nasıl yapabilirim bunu?

Dosya Ekleri

• IMG_20250224_204218.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 107
Çözüm
Şimdi eski haline getirdim. Kirmizi okla gösterdiğim şekilde aşağıya iticem son gücümle, sonrasında kirmizi oka iterken bir yandan pembeyle isaretledigim yeri pembe oka dogru mu cekecegim oyle mi?
Yukarıdan bastırıp fanından alttan zaten kendini salacaktır, oradan dışarı doğru çıkartacaksın. Sakın sağa sola çekerek şey yapma, kırarsın kalır öyle. Mandal nasıl hareket ediyorsa öyle dışarıya çıkart.
Fanı eşit bi şekilde yukarıdan bastırıp mandalı da aşağıya ittirip çek. Zorlaması normal işlemciye baskı yapacak çünkü.

tam olarak anlamadım fanı anakarta doğru bastırıp gri mandalı da mı ayni şekilde bastiricam
Mandalın olduğu tarafa fanı hafif bi şekilde bastırıp gri mandalı da aşağıya doğru bastırıp çıkartıcaksın.

Mandalın olduğu tarafa fanı hafif bir şekilde bastırıp gri mandalı da aşağıya doğru bastırıp çıkartacaksın.
Fani hafif bastırıp mandali aşağı çekiyorum cekebildigim kadar, ama fani kendime cektigimde çıkmıyor güç kullanarak yapmama rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fani hafif bastırıp mandali aşağı çekiyorum cekebildigim kadar, ama fani kendime cektigimde çıkmıyor güç kullanarak yapmama rağmen.
Demiri (mandalı) dik konuma getirin. Aşağıya doğru fanı bastırıp onu dışarı doğru çekin.

Demiri (mandalı) dik konuma getirin. Aşağıya doğru fanı bastırıp onu dışarı doğru çekin.
Mandalı dik konuma getirdim şimdi, ikisini de ok yönünde mi hareket ettireceğim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250224_213417.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım evet, dik konumu yukarısı olarak anladım. Ama eski haline getirebilirim yanlışsa.

Eski halinin dik bir şekilde yani yukarıdaki 90 derece açıyla anakarta bakacak. Paralel olacak yani üstündeki o tutulan yer. Sonra üstten bastırıp onu da alttan dışarı doğru itip çekeceksiniz yani dışarı çıkartmaya çalışacaksınız. Zaten aşağıya bastırınca ucundaki o engelden sıyrılacaktır. Yamultmamanız gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…