Çözüldü XMP açınca RAM 3200 MHz yerine 3600 MHz oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Luna1057

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşımın bilgisayarında RAM'ler 2133 MHz olduğu için XMP açtırdım ama RAM'ler DDR4 olmasına rağmen 3600 MHz oldu nedeni nedir? Anakartı A520M-K V2. Profile1 vardı sadece ben de onu aç dedim.

Çözüm
Arkadaşımın bilgisayarında RAM'ler 2133 MHz olduğu için XMP açtırdım ama RAM'ler DDR4 olmasına rağmen 3600 MHz oldu nedeni nedir? Anakartı A520M-K V2. Profile1 vardı sadece ben de onu aç dedim.
Anakartın desteklediği için normal. Eğer sisteminde sorun yaratmıyorsa kullanabilirsiniz. DDR4 RAM'ler 3600 MHz'e çıkabiliyor zaten, RAM'in de XMP ile 3600 MHz olabiliyor.
Anakartın desteklediği için normal. Eğer sisteminde sorun yaratmıyorsa kullanabilirsiniz. DDR4 RAM'ler 3600 MHz'e çıkabiliyor zaten, RAM'in de XMP ile 3600 MHz olabiliyor.

Çözüm
ama RAM'ler DDR4 olmasına rağmen 3600 MHz oldu
RAM'ler DDR4 olmasına rağmen değil, zaten DDR4 olduğu için bu frekanslara çıkabiliyor. 4000 MHz küsür frekanslar da görebilirsin DDR4 RAM'lerde. Bu gayet normal yani. Her şey güzel merak etmeyin, bu şekilde kullanmaya devam etsin arkadaşın.

3200 MHz yerine 3600 MHz olmasını sanki kötü bir şey gibi anlamışsın ama bu gayet güzel bir şey. RAM'lerin yüksek frekansta çalışması performansı da arttırabilir. Tek başına frekans değeri performans için yeterli değil elbette ama bu da bir etken tabi.

Kötü bir şey değilde şüphelendim. Normalde ben 3200 MHz olması gerek diye biliyorum XMP açınca.
Yok, o şekilde ezberlememek gerekir. RAM'lerde farklı farklı XMP/EXPO profilleri olabilir. Anakartının desteklediği frekanslardaki farklı XMP/EXPO profillerini kullanabilirsin.

Dosya Ekleri

• A.webp
    A.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 49

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt